Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Her er tiltagene, der skal stoppe piratkopiering

Sådan skal piratkopiering forhindres med de nye initiativer.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Piratkopiering skal fremover forhindres ved at styrke de lovlige alternativer, der findes til kopieringen og ved at lave en oplysningskampagne. Sådan lyder det fra de danske politikere og Kulturministeriet.

Her er hvad planen gå ud på:

For det første skal der oprettes et innovationsforum, hvor de kreative brancher skal diskutere nye forretningsmodeller, så folk kan få kulturprodukter til en pris, de vil betale – samtidig med at kunstnerne også får en rimelig betaling.

LÆS ARTIKEL

Det skal suppleres af et dialogforum, hvor rettighedshavere og udbydere af indhold skal kunne mødes og gerne nå til enighed om at gøre det nemmere at fjerne ulovligt indhold fra tjenesterne.

Det er også et mål, at flere danskere lærer at skelne mellem ulovlige og lovlige tilbud på nettet, og derfor vil ministeriet sammen med blandt andet Forbrugerrådet og telebranchen lave en fælles oplysningsindsats, som er præget af »en positiv tilgang« – og altså skal udbrede kendskabet til de lovlige tjenester.

Blandt andet skal teleselskaberne fremover bruge kundernes betalingsoversigt til at minde dem om at sætte lås på internetforbindelse og bruge lovlige tjenester, ligesom at nyt udstyr til trådløse forbindelser automatisk skal beskyttes med kodeord, så de er sværere for fremmede at misbruge.

Endelig bliver en praksis med, at rettighedshaverne på eget initiativ kontakter folk, der piratkopierer, formaliseret. Her er der tale om sager, hvor rettighedshaverne lovligt kan finde piraternes navne for at forklare dem om konsekvenserne ved kopieringen.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden