Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hackere angriber stadig flere offentlige institutioner

Landets offentlige institutioner bliver i stigende grad udsat for internetangreb og digitale indbrud.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En usynlig fjende har i den seneste tid angrebet en række demokratiske og offentlige institutioner via internettet.

Både Erhvervs- og Vækstministeriet og Patent- og Varemærkestyrelsen har været udsat for digitale indbrud, mens ukendte hackere har forsøgt at lægge Folketingets hjemmeside ned, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Derudover har flere partier - heriblandt Venstre, Socialdemokraterne og SF - fået deres hjemmesider mørkelagt af webaktivister, og i april havde hackere succes med at lamme centrale it-systemer i både Erhvervs-, Søfarts- og Sikkerhedsstyrelsen.

LÆS OGSÅ

»Vi har set flere hændelser i år, og truslen er markant og stigende. Der sker angreb hele tiden«, siger Thomas Kristmar, chef for GovCert, en 12 mand stor enhed under Forsvarsministeriet, der overvåger truslerne fra internettet, til Jyllands-Posten.

Let spil i statslig institution

Hackeraktivisterne i gruppen Anonymous har taget ansvaret for angrebet mod Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor 17.000 brugeres kodeord blev hacket og offentliggjort.

Hackergruppen havde let spil i den statslige institution, lyder det fra DTU-professor Flemming Nielson:

»Det er helt forfejlet at tro, at alle statslige myndigheders it-systemer bygger på topsikkert software. Langt hen ad vejen er det helt almindelige hyldevarer, deres systemer bygger på«, siger han til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) fastslår, at han vil opruste indsatsen mod cyberangreb - på trods af at forsvaret står over for store besparelser på omkring 3 milliarder kroner.

»Der er masser af hackere og terrororganisationer, som med nålestik vil kunne sætte vigtige dele af det danske samfund ud af kraft«, siger han til Jyllands-Posten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden