Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
væk. En mast som denne i Nykøbing Falster er pillet ned, fordi TDC sagde nej til en firedobling af lejen til kommunen.
Foto: Jonathan Bjerg Møller

væk. En mast som denne i Nykøbing Falster er pillet ned, fordi TDC sagde nej til en firedobling af lejen til kommunen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Strid om prisen fælder den første mobilmast

En strid med kommunen om lejen for en mobilmast giver ringere mobildækning.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I en tid, hvor mobilkunderne kræver bedre dækning, og alle teleselskaber forsøger at udbygge mobilnettet med flere master, er TDC og Guldborgsund Kommune blevet så uenige om den leje, TDC skal betale for en mast, at teleselskabet nu har besluttet at pille den ned.

Det skriver berlingske.dk

Fire gange dyrere Guldborgsund Kommune havde opsagt lejeaftalen for masten på Linde Allé i Nykøbing Falster for at hæve lejeprisen til det firdobbelte.

Men det ville TDC ikke betale, og da masten blev pillet ned, var det ikke kun TDC-kunder, der ikke kunne bruge signalerne fra masten længere. De andre teleselskaber havde også udstyr hængende i masten.

»Det er på alle måder en skidt situation. Det betyder forringet dækning for borgerne og erhvervslivet i kommunen«, siger Jakob Willer, direktør i telebranchens organisation Telekommunikationsindustrien i Danmark (TI) til Berlingske.

LÆS ARTIKEL

Han tilføjer, at når en kommune presser priserne for at finde en markedspris, risikerer den også, at nogen siger nej.

Masten på Linde Allé er ikke den eneste kommunen har sagt lejeaftalen op på for at genforhandle lejeprisen.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), som har det øverste ansvar for det danske telemarked, samlede i februar telebranchen og kommunerne for at få standset slagsmålene om at få sat nye antenner og master op for at få udryddet de sorte mobilpletter på danmarkskortet.

Det skete efter dokumentation af, hvordan nogle kommuner forsøger at presse huslejen i vejret, mens andre trækker sagsbehandlingen af tilladelser i langdrag, så der kan gå flere år, før der træffes en beslutning.

Selv om masten er fjernet i Guldborgsund, er området ikke radiodødt. Nabomasterne dækker fortsat til en vis grad, men i spidsbelastningsperioder vil der ifølge telebranchen med stor sandsynlighed blive problemer med at få signal.

Grådighed

»Guldborgsund Kommunes grådighed betyder nu, at borgerne får dårligere mobildækning. Med de faldende priser på mobiltelefoni vil vi nok opleve flere og flere af disse sager. Det er trist for borgerne, udlejerne og teleselskaberne. Der er ingen vindere,« konstaterer teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden