Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Markus Schreiber/AP
Foto: Markus Schreiber/AP

bærbar. Microsoft oplyser, at firmaet også vil udgive versioner af Xbox Music, som kan køre på Googles Android- og Apples iOS-apparater næste år. Men Windows Phone8-udgaven kommer med det samme.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsoft lancerer endnu en gratis musiktjeneste

Microsofts stærkeste brands, Windows og Xbox, slås sammen til ny musiktjeneste.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsoft vil i dag offentliggøre en ny musiktjeneste, Xbox Music, som giver adgang til et musikkatalog på omkring 30 millioner sange, skriver The New York Times.

Tjenesten, som også lanceres i Danmark mellem den 16. og den 26. oktober, giver kunder muligheden for gratis at lytte til sangene på computere og tablets, som bruger den nyeste version af Windows' software, samt på Xbox-spilkonsoller.

Microsofts efterår Xbox Music er en del af en lang række af nye satsninger, som Microsoft lancerer dette efterår for at vinde det tilbage, som firmaet har tabt i løbet af det sidste årti til konkurrenterne - især Apple og Google.

For eksempel kan man fra den 26. oktober købe den nye udgave af Windows' operative system, Windows 8, og snart udkommer en ny version af systemet Windows Phone til mobiltelefoner og en tablet under titlen Surface.

LÆS ARTIKEL

For at sætte gang i salget sælger Microsoft en pakke med både softwaren til Xbox Music og Windows 8.

Det er tidligere set, hvor meget en stærk musiktjeneste kan betyde for virksomheder som Microsoft.

For eksempel viste Apple vejen med denne strategi, da de gjorde det let at købe sange igennem iTunes, hvilket førte til salg af flere iPods.

Google og Amazon har også gjort deres ved at tilføje musikbutikker til virksomhedernes Android- og Kindle-apparater.

Ud over at skulle konkurrere med disse store spillere på markedet har Microsoft også konkurrence fra andre musik-tjenester som Spotify og den amerikanske Pandora Internet Radio.

Programmanager for Xbox Music, Scott Porter, siger til New York Times, at musikfans i dag er afhængige af at bruge flere tjenester for at tilfredsstille alle deres musikbehov, og at denne proces kan være besværlig:

»Dilemmaet er, at musik er blevet arbejde«, siger han. »Vores vision for Xbox Music er, at det ikke behøver at være arbejde«.

Betalingsmodel eller gratis

Xbox Music anvender elementer fra alle de andre tjenester. Man har muligheden for at købe sange, men også for at lytte gratis til en hvilken som helst sang fra computeren - ligesom på Spotify - afbrudt af reklamer.

Svarende til Spotify vil Xbox Music også tilbyde en service for et månedligt beløb, som blandt andet inkluderer, at man kan lytte til musik på smartphones og på Xbox 360-konsollen.

LÆS OGSÅ

Scott Porter fortæller yderligere, at Microsoft også vil udgive versioner af Xbox Music, som kan køre på Googles Android- og Apples iOS-apparater næste år.

Noget som går imod Microsofts planer, er deres fortid med musik, hvor firmaets Zune-afspiller ikke havde et godt salg, og Microsoft efterfølgende stoppede produktionen.

Senere forsøgte de at lancere Zune-musiktjenesten til mobiltelefoner, hvilket heller ikke fik videre success.

Jesper Green Frost fra Microsoft Danmark bekræfter, at Xbox Music vil blive lanceret i Danmark på Xbox mellem 16. og 21. oktober, til Windows 8 den 26. oktober og kort efter til Windows Phone 8.

Prisen for et reklamefrit abonnement bliver 99 kroner om måneden, og med dette får man også adgang til titusindvis af musikvideoer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden