Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

mobilnet. Danskere i dårligt dækkede områder skal senest i 2015 have minimum 10 megabit/s forbindelser med mobildata. Det betyder imidlertid også flere master.
Foto: MARTIN ZAKORA

mobilnet. Danskere i dårligt dækkede områder skal senest i 2015 have minimum 10 megabit/s forbindelser med mobildata. Det betyder imidlertid også flere master.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny aftale skaffer hurtigt internet til 207 lokalsamfund

Teleselskabet 3 blev smidt af dansen, da TDC og Telia/Telenor købte 4G-licenser.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udkantsdanmark har udsigt til bedre internetforbindelser men også flere mobilantennemaster, efter at staten har solgt retten til at levere internet på det såkaldte 800 MHz-frekvensbånd til tre teleselskaber, TDC, Telia og Telenor.

Betingelserne i aftalerne betyder blandt andet, at det dominerende selskab, TDC, senest ved udgangen af 2015 skal sørge for, at 99,8 procent af alle husstande, virksomheder og sommerhuse i 207 udvalgte postnumre har adgang til mobilt bredbånd med mindst 10 Mbit per sekund.

Staten tjener millioner

Det er mobilsektionerne i de to samarbejdende teleselskaber Telia og Telenor, TT-Netværket, der sammen med TDC har vundet auktionen, som i alt har indbragt staten 739 millioner kroner.

LÆS ARTIKEL

Markant er det, at Teleseskabet 3 ikke er med i aftalerne. 3 har en licens til det hurtige mobilnetværk 4G, men selskabet tager den først i brug til september og er altså ikke med til at dække tyndere befolkede områder i landet med 4G.

Auktionen på 800 MHZ frekvensbåndet skulle sikre, at de 207 postnumre, som hidtil har haft en dårlig internetdækning, kan få mobilt bredbånd over 4G-mobilnettet, og teleselskaberne kan begynde at rulle tjenesterne ud fra nytår.

Med 800 MHz-frekvensbåndet vil dækningen blandt andet blive forbedret for eksempel i områder langs Øresund, Sjællands nordkyst, på Midtsjælland, Lolland og Nordvestsjælland, som hidtil ikke har haft gode mobilforbindelser.

Men også Bornholm og tyndt befolkede områder på øerne og ikke mindst i Jylland biver fremover dækket med hurtigere mobildataforbindelser.

»Auktionen viser, at vi har en stærk og investeringsparat mobilbranche i Danmark, der understøtter regeringens ambitiøse digitale vækstdagsorden«, siger erhvervs- og vækstminister, Ole Sohn (SF) i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at auktionen på 800 MHz-frekvensbåndet øger sammenhængskraften i mange lokalsamfund.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden