Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

MOBILT. Amazons topchef, Jeff Bezos viser tablet'en Kindle Fire frem. Meget tyder nu på at det bliver en smartphone næste gang.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amazon er på vej med en superbillig smartphone

Internet-giganten har angiveligt lagt en ordre ind på fem millioner smartphones hos Foxconn-fabrikkerne.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skulle det være sikkert: Amazon er på vej med en smartphone, der kan ryste hele mobilmarkedet. Den vil nemlig være ultrabillig, og hvis Amazon vælger også at sælge mobilabonnementer uden binding, kan det forandre den måde, verden køber mobiltelefoner på.

Processen er igang De første rygter om Amazons nye smartphone dukkede op tidligere på året. De blev yderligere forstærket, da Amazon lagde an til en stor pressekonference i september. Sidstnævnte endte med at handle om firmaets nye Kindle-modeller, og der blev ikke sagt et ord om smartphones.

Men nu skriver den taiwanesiske erhvervsavis Taiwan Economic News, at de fra pålidelig kilde har fået oplyst, at Amazon er gået i gang med produktionsprocessen. De har foreløbig lagt en ordre ind hos kinesiske Foxconn, hvor de har bestilt produktion af fem millioner smartphones.

Ifølge avisen skulle den nye smartphone være klar til at blive sendt på markedet i andet eller tredje kvartal næste år. Der er intet nyt om de tekniske detaljer, men hvis Amazon følger den samme strategi, som de anvendte med deres Kindle Fire-tablets, bliver det en simpel smartphone, baseret på Android, med Amazons egen software oven på.

Billig pris kan forandre mobilmarkedet

Det mest interessante er dog prisen. Taiwan Economic News mener at vide, at telefonen er sat til at koste et sted mellem 100 og 200 dollar – eller ca. mellem 600 og 1.200 danske kroner. Uden abonnement, vel at mærke.

Dette prisniveau synes at bekræfte, at Amazon vil presse sig ind på markedet på samme måde, som de gjorde med tablets: Ved at være billige. Kindle Fire var en af de første, virkelig billige tablets, og mange mennesker så dem som et godt alternativ til den over dobbelt så dyre iPad.

LÆS OGSÅ

Det betød, at folk købte Kindle Fire-tablets i så høj en grad, at Apple måtte prøve at konkurrere med Amazons populære 7 tommer-tablet ved at sende iPad Mini på gaden. Amazon var de første, der for alvor slog en bule i iPad’ens succes.

Nu er der noget, der tyder på, at Amazon vil gøre det samme med smartphone-markedet. Får de succes med det, kan det dels betyde, at – i første omgang – amerikanske mobilejere ikke længere vil finde sig i at blive bundet til et abonnement for at få en telefon billigt.

Og det kan dels presse konkurrerende smartphones ned i pris og dels lægge et pres på hele eksistensen af den model, hvor det er teleselskaberne, der sælger telefonerne sammen med et abonnement.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden