Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Paul Sakuma/AP
Foto: Paul Sakuma/AP

Drilleri. En undersøgelse blandt danske unge slog sidste år fast, at flest piger bliver mobbet på nettet og via mobiltelefonen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Red Barnet: Cyber-mobning fanges i opløbet i Danmark

Göteborgs unge er i oprør over grov mobning på Facebook. Det samme kan ikke ske i Danmark, mener Red Barnet.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fotos af unge pigers ansigter og undertekster, der hænger dem ud for at være seksuelt lette på tråden, vækker voldsom vrede i Göteborg.

Her har en lang række unge de seneste dage protesteret mod mobning på nettet og sociale medier.

Ikke så udbredt som tidligere
Også herhjemme er det kendt, at mobning ikke længere begrænses til skolegården, men flytter over på de sociale medier.

Men ifølge projektleder i Red Barnet Jon Kristian Lange er mobning på nettet ikke så udbredt, som det tidligere var.

»For et par år siden så vi et par grimme sager med tæskehold, men det er lykkedes at tage de fleste sager i opløbet. Skoler, politi og forældre er gået sammen, og jeg har meget svært ved at forestille mig en situation som Sverige«, siger Jon Kristian Lange.

Det samme har Vera Rosenbeck, der er formand for Danske Skoleelever. Men hun siger til Ritzau, at sagen fra Göteborg bør få alle folkeskoler til at udarbejde en plan for, hvad de stiller op, hvis en elev mobbes på de sociale medier.

»Digital mobning er stadig et uudforsket område, og derfor skal skolerne sætte mere fokus på det«, siger Vera Rosenbeck.

»Der skal være en beredskabsplan, og så skal lærerne tale med eleverne om, hvordan man skal opføre sig på Facebook og andre medier. Det er mindst ligeså hårdt at blive mobbet her, som i det fysiske rum«, siger hun.

17-årig anklaget for at stå bag krænkende tekst
Heller ikke Jens Boe Nielsen, formand for Rektorforeningen, kan forestille sig danske elever på samme måde gå amok. Men frygten for at blive hængt ud er der.

»Facebook og andre sociale medier fylder meget hos eleverne, og jeg synes, at alle, der omgås unge, bør tale med dem om, hvor forsigtige de skal være med både at lægge noget ud om dem selv og andre«, siger Jens Boe Nielsen, som er rektor på Nørre Gymnasium i København.

Protesterne i Göteborg begyndte tidligere på ugen, da flere hundrede unge mødte op foran et gymnasium, hvor de anklagede en 17-årig pige for at stå bag billederne og de krænkende tekster på det sociale medie Instagram.

Pigen nægter ethvert kendskab til billederne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden