Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MORTEN LANGKILDE
Foto: MORTEN LANGKILDE

Alle typer af regninger kan gemmes, men skal det ske automatisk, skal butikken være tilmeldt ordningen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er det slut med mistede kvitteringer: Gem dem på nettet

Flere firmaer tilbyder at gemme kassebon'er og garantibeviser elektronisk.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gulnede kvitteringer eller kvitteringer helt uden tryksværte. Eller bare kvitteringer der er blevet væk.

Det er irriterende, når man vil klage over vaskemaskinen, sælge mobiltelefonen på Den blå Avis, eller hvis man skal dokumentere over for forsikringsselskabet, hvad den stjålne cykel har kostet.

Det er der nu råd for. Mindst to danske og et amerikansk firma tilbyder løsninger, der gemmer kvitteringer elektronisk og holder styr på dem til den dag, man får brug for dem igen.

De to danske har aftaler med en række butikker og butikskæder, der tilbyder automatisk at smide kviteringerne ind på ens konto hos firmaet i det øjeblik, man betaler for varen.

LÆS ARTIKEL

Det ene danske, ekvittering.dk og det amerikanske firma xpenser.com, tilbyder desuden, at man kan tage et billede af kvitteringen eller garantibeviset med sin smartphone via en applikation, hvorefter oplysningerne hentes ind i firmaets database.

Det andet danske firma, Warrantyhotelk.com, har en applikation på vej, hvor i gennem man kan skrive koder fra kvitteringer ind og få adgang til sine kvitteringer. Applikationen har flere andre muligheder men er som sagt ikke klar endnu.

Ekvittering.dk og Warrantyhotel.com har et samarbejde med flere butikskæder i Danmark, blandt andet Bilka, Jupiter Cykler, Bahne, Elplus, Magasin, Harald Nyborg, Sportigan, Telekæden og Click. Samarbejdet går i Warrantyhotel.com's tilfælde ud på, at butikkerne påfører kvitteringen en kode, som kunden selv skriver ind i systemet, og så er kvitteringen gemt.

Ekvittering.dk går lidt længere og har i sit samarbejde med blandt andre Magasin, Bauhaus, Haahr Benzin, Telekæden og Bilka tilrettelagt det sådan, at kvitteringen automatisk smides ind i databasen, når man betaler varen.

Det fungerer ved, at man ved sin tilmelding på ekvittering.dk udover andre oplysninger også oplyser sit betalingskort nummer. Når betalingskortet så anvendes til en betaling, registrerer systemet automatisk, at man har en konto på ekvittering.dk, og kvitteringen lander af sig selv på kontoen.

Hos Warrantyhotel.com skal ekspedienten i butikken dog taste et par gange på kasseterminalen, før kvitteringen finder det rigtige sted hen.

Tjenesten hos Ekvittering.dk er helt gratis. Firmaet tjener på systemet ved, at de tilmeldte butikker betaler en afgift for servicen. Ekvitterings smartphone-applikation er indtil videre udviklet til Android-telefoner men en iPhone-version skulle komm e i det nye år.. Folk med en Android-telefon med ældre end version 2.1 af styresystemet kan dog godt skyde en hvid pind efter applikationen.

Warrantyhotel.com gør det gratis at lagre de første 20 kvitteringer, men herefter koster det 20 kroner per kvittering, hvis butikken følger den vejledende pris.

Det amerikanske site xpenser.com tilbyder løbende gratis upload af op til 30 kvitteringer om måneden via billeder taget med smartphonekameraet og en app fra firmaet. Applikationen koster dog 11 kroner på Android Market. Hvis der skal være plads til flere kvitteringer, koster det ni dollars om måneden.

Xpenser.com har dog en lang række andre funktioner som køærselsregnskab, rejseregnskab mv. som i giver fald indgår i prisen på de ni dollars, hvis ,man ikke kan holde sig under 30 kvitteringer og 300 udgiftsposter per måned.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden