Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
VIEMOSE KÅRE
Foto: VIEMOSE KÅRE

forretning. Selvom it-kriminelle skal sende tusinder af mails ud for at lokke nogle hundereder i fælden, er det alligevel en god forretning, vurderer Skat.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne venter i spænding: Falske skattemail har snydt hundreder

It-kriminelle har succes med svindelforsøg - især i tiden omkring årsopgørelsen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På mandag får de fleste danske skatteydere adgang til Skats bud på, om de skal have penge tilbage eller betale restskat.

Det er danskerne selvsagt meget interesseret i, og den interesse har en række it-kriminelle åbenbart luret, for mange har i den senere tid fået falske mails i Skats navn om, at de har skat til gode.

127 faldt i fælden

Modtageren af mailen skal bare oplyse kreditkortoplysninger i en vedhæftet formular, for at pengene kan blive sendt af sted.

Det ender dog oftest med, at pengene forsvinder den stik modsatte vej.

Og selv om it-svindlerne skal sende tusinder af mails ud for at lokke nogle få på limpinden, er det i følge kontorchef i Skat, Jack Johansen, tilsyneladende en god forretning.

»Vi har ikke tal på, hvor mange der falder i på en daglig basis, men i en tidligere undersøgelse viste det sig, at der blev sendt 20.000 mails ud i en kampagne, 1.300 klikkede på linket, og 127 udfyldte formularen med deres kreditkort- og kontooplysninger«, fortæller Jack Johansen, der er kontorchef i Skats afdeling for informationssikkerhed.

LÆS ARTIKEL

De falske mails sendes ud med Skats logo i de rigtige farver. Men i nogle tilfælde er indholdet særdeles sjusket med dårligt Google-oversat dansk dateret en måned tilbage i tiden og med teksten, at det drejer sig om tilbagebetaling af for meget betalt skat for indkomståret 2011.

Men i følge Jack Johansen kan man alligevel falde i fælden, hvis man nøjes med at kigge overfladisk på den.

Han fortæller, at problemet har haft et stigende omfang i de seneste tre-fire måneder. Det kan Skat registrere ud fra blandt andet henvendelser fra skatteborgere, der ringer og fortæller, at de har udfyldt svindelmailens formular og spørger, hvornår de så får pengene sat ind på deres konto.

Hvis man venter lidt med at klikke på linket i mailen og i stedet ser, hvad der dukker op, når musen bevæger sig hen over linket, er det ikke Skats hjemmeside, man kommer ind på, men - i ét tilfælde - en hjemmeside med navnet world-got-talent.com, som i øvrigt er blokeret af de fleste firmaers firewall.

»Der går højst 24-48 timer, fra vi bliver opmærksomme på en svindelkampagne, til vi får lukket hjemmesiderne ned, men i den periode risikerer man selvfølgelig at blive snydt«, siger Jack Johansen

Skat har samlet et righoldigt udvalg af forskellige mere og mindre vellykkede svindelforsøg på sin hjemmeside.

LINKDu kan se dem her (eksternt link)

Skat vil i øvrigt aldrig i en mail bede dig om at indtaste dine kreditkortoplysninger.

»Hvis der står sådan i en mail, som ser ud til at være fra SKAT, så er det en falsk mail. Vi opfordrer til at slette mailen uden at klikke på links i den«, lyder opfordringen fra Jack Johansen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden