Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ikke kun NemID blev ramt: Kraftigt angreb lægger Rejseplanen ned

Rejseplanen er bukket under for såkaldt DDoS-angreb i går og i dag.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Havde du svært ved at finde den hurtigste vej hjem i går eller her til morgen på Rejseplanen.dk, er du ikke den eneste.

Hjemmesiden - og applikationen - der hjælper mange med oplysninger om offentlig transport var nemlig under et voldsomt angreb.

Vil politianmelde angreb
Ligsom da NemID blev lagt ned i sidste uge, er der tale om et såkaldt DDos-angreb, hvor hackere sørger for, at der bliver sendt rigtigt mange forespørgsler til serverne bag en bestemt hjemmeside med det formål at få den til at gå ned.

Fordi Rejseplanens servere søndag og tidligere i dag har været voldsomt overbelastet på grund af angrebet, har det det meste af tiden ikke været muligt at hente data fra Rejseplanen.

Ifølge Birgitte Woolridge, der er kommunikationsansvarlig hos Rejseplanen er det i skrivende stund igen muligt at få hjælp til at planlægge rejser.

»Lige nu virker det igen. Men vi har troet et par gange, at den var oppe igen, og så er den gået ned efterfølgende«, siger Birgitte Wollridge, der beklager de gener, angrebet har betydet.

»Det er en forholdsvis stor bølge af angreb, vi er blevet ramt af. Normalt tager det kun to timer, men denne gang har vi oplevet en mere massiv strøm af DDoS-forespørgsler, der har lagt siden ned gang på gang hen over weekenden og her til formiddag«.

I sidste uge tog en gruppe, der kalder sig for DanishLulzTeam, ansvaret for angrebet, og fortalte at det er uhyre simpelt at udføre.

Teknisk snilde, er en 50'er, et program hentet på nettet og en VPN-opkopling det eneste, du behøver for at tvinge hele landets loginsystem i knæ, påstod de over for netmediet Version2.dk.

Birgitte Woolridge fortæller, at Rejseplanen nu er i gang med at indsamle bevismateriale for hvad der er foregået.

»Som det er normal procedure i de her sager, vil vi melde det til politiet«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden