Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
svindelforsøg. 40.000 danskere har fået en mail, der fortæller dem, at deres betaling af elregningen er blevet afvist.
Foto: FINN FRANDSEN

svindelforsøg. 40.000 danskere har fået en mail, der fortæller dem, at deres betaling af elregningen er blevet afvist.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Falsk mail forsøger at narre 40.000 elkunder

Skat og bankerne er vant til svindel - nu er også elselskaberne blevet mål.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Falske mails florerer i stor stil på internettet. Og ofte er krumspringene mange for at narre dig til at afgive følsomme kontooplysninger eller betale fiktive regninger.

Lige nu er danskerne udsat for mails, hvoraf det fremgår, at elregningen ikke er betalt.

Betaling afvist

»Din betaling blev afvist af din bank på grund af teknisk problem med automatisk debitering«, står der i mailen. Og længere nede fremgår det, at betaler man ikke sin regning, så vil der blive lukket for strømmen.

Det er blandt andet elkunderne hos EnergiMidt i Silkeborg, der har fået en sådan mail. Og flere tusinde har allerede henvendt sig til elselskabet for at spørge til mailen.

LÆS ARTIKEL

»Fra morgenstunden har vi lagt en svarer på vores telefon, hvor vi fortæller, at den her mail ikke er fra os. Og i vores mailboks har vi fået tusind forespørgsler på, om det her er rigtigt«, siger Jacob Hokland, der er presseansvarlig hos EnergiMidt.

Det er ikke kun kunder hos EnergiMidt, der risikerer at få en mail om deres elregning. Jacob Hokland skønner, at det kan være op til 40.000 danske e-mailadresser, der har fået en falsk e-mail i indbakken.

Samtidig påpeger han, at EnergiMidt ikke ville sende en mail ud om, at man ville lukke for strømmen hos kunderne på grund af en ubetalt regning:

»Så får man sådan en mail, så ring til os eller mail og spørg, om det her kan være rigtigt. Lad være med at åbne den eller trykke på det link, der er i den«, siger EnergiMidts presseansvarlige.

Det er kun nogle få uger siden, at EnergiMidts navn blev misbrugt i en lignende mailstorm. Og dengang kunne man spore, at de mange mails kom fra Sri Lanka.

»Vi kan få lukket hullet og ellers ikke gøre meget andet end at opfordre folk til at være meget opmærksomme på ikke at give kontooplysninger og lignende videre«, siger Jacob Hokland.

Er man blevet franarret sine kontooplysninger, skal man rette henvendelse til sit eget pengeinstitut.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden