Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Mistanke. Hos It-selskabet Recoverit har man flere sager om ugen, hvor folk vil have åbnet deres partneres telefoner, så de kan få at vide, hvad der er blevet sms'et om.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jaloux kærester kan genskabe slettede sms'er

Billeder, sms’er og e-mail bliver trukket ud af telefoner af it-eksperter.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For nogle bliver mistanken om, at kæresten eller ens mand eller kone er utro, så stor, at de stjæler partnerens mobil og betaler et it-firma for at åbne den.

Det fortæller en række firmaer til metroxpress.

»Det er et udbredt fænomen, at folk kommer ind og vil have genskabt ting på kærestens telefon,« siger Henrik Andersen, country manager hos Ibas, der ikke ønsker at oplyse, hvor mange sager firmaet har.

Fik dagbøder på 500 kroner
Han understreger, at Ibas afviser personer, hvor det er åbenlyst, at de ikke indleverer deres egen telefon, men at det ofte er svært at afgøre.

Hos Recoverit har man flere sager om ugen.

»Vi fralægger os ethvert ansvar i forbindelse med ejerskab. Vælger en person at tage kærestens mobiltelefon og sende den til os, er det 100 procent vedkommendes ansvar,« siger Martin Frederiksen, cheftekniker hos Recoverit.

Rikard Nielsen fra DKC Data afviser hver anden, fordi det ikke er indehaveren af telefonen, der indleverer den.»Men det er svært at afgøre, for man har jo både billeder af sig selv og kæresten på telefonen,« siger han til metroxpress.

At skaffe sig adgang til kærestens sms’er er ifølge straffelovens §263 ulovligt og straffes med en bøde eller fængsel i op til seks måneder.

Det fik en ung fyr fra Esbjerg at føle, da han for nylig blev idømt fire dagsbøder á 500 kroner for at læse sin kærestes sms’er.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden