Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Mange danskere har ikke noget imod at blive overvåget i cyberspace

Knap hver anden synes overvågning er ok. Eksperter er chokerede.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiets Efterretningstjeneste skal være velkommen til at kigge mig over skulderen på Facebook og Google.

Sådan er holdningen hos 44 procent af danskerne – mens 43 procent ikke synes, at det er i orden, viser en undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress.

Kontroversielt samarbejde

De mange danskere, der ikke har noget imod at blive overvåget på nettet, chokerer eksperter:

»Det tyder jo på, at danskerne ikke rigtig bekymrer sig om, hvad deres oplysninger bliver brugt til, og hvem der har indsigt i dem«, mener Birgitte Kofod Olsen, der er formand for Rådet for Digital Sikkerhed.

»Det er en hjørnesten i et demokratisk samfund, at man kan opføre sig og sige og gøre, som man vil, uden at staten kigger med. Er den hjørnesten ved at smuldre«, spørger hun i metroxpress.

Også juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen fra Aalborg Universitet er 'nærmest mundlam' over tallene, som ifølge ham er udtryk for, at danskerne er blevet mindre nervøse for overvågning i takt med den digitale revolution.

»Det vil gøre det det lettere for politikerne at komme igennem med love, der gør det muligt at overvåge borgerne yderligere, hvis de har et ønske om det«, påpeger han overfor metroxpress.

Meningsmålingen kommer efter den såkaldte Prism-skandale i USA.

Prism er betegnelsen på et kontroversielt samarbejde mellem amerikanske myndigheder og en række internetfirmaer som Facebook, Apple og Google, der gør det muligt for myndighederne at få indsigt i brugernes private oplysninger.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden