Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

blokeret. Kendte nettjenester som Pinterest, Starbucks, Netflix, Kik og Evernote karakteriseres som 'umulige' at melde sig ud af. New York Times vil også nødigt af med sine medlemmer.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny hjemmeside hjælper dig med at komme ud af kløerne på Evernote og Netflix

Vi melder os flittigt til nettjenester, men ofte er det umuligt at komme ud igen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ingen sag at slette sin profil på Facebook, men har du en konto på Evernote, Steam eller Netflix, er de i praksis umulige at slette.

Den noget overraskende påstand fremgår på en hjemmeside, hvor indehaverne har gjort sig den ulejlighed at gennemgå op imod 200 forskellige net-tjenesters udmeldings-procedurer.

Siden hedder justdelete.me - og her markeres Facebook med en grøn farve og dermed som en tjeneste i den kategori, som det er lettest at slette sig fra.

Man forlader ikke bare Starbucks

Men justdelete.me giver i dette tilfælde ingen forklaring på, hvordan eller hvorfor det i modsætning til tidligere nu er decideret pærelet at forlade det sociale fællesskab på Facebook.

Mere skræmmende er de forholdsvis mange tjenester markeret med sort på siden.

Her dukker kendte nettjenester som den sociale fotodelingstjeneste Pinterest, kaffekæden Starbucks, streamingtjenesten Netflix, mobilmessengeren Kik, note-tjenesten Evernote, kode-tjenesten MyOpenID, spilportalen Steam, leksikonet Wikipedia, undervisningstjenesten Udacity og blog-værktøjet Wordpress op.

LÆS ARTIKEL

Et kosteligt eksempel på en forklaring på, hvorfor man ikke kan slette sin profil eller konto på en tjeneste, kan ses på oversættelsestjenesten Transifex:

»Af tekniske årsager understøttes sletningen af konti ikke. Imidlertid kan vi deaktivere din konto på opfordring«.

Og lidt senere hedder det:

»Vi lægger stor vægt på meninger fra brugere, som har vurderet vores tjeneste og valgt ikke at bruge den. Hvis du vil forlade Transifex, så vær venlig at hjælpe os med at forstå årsagen til din beslutning. Vi kan være i stand til at hjælpe dig med at overvinde de forhindringer, der kom i vejen«.

Så den slags tjenester får man ikke bare lov at vende ryggen til.

Et andet eksempel er nyhedstjenesten Slashdot. Forklaringen i spørgsmål/svar afdelingen på, hvorfor man ikke bare kan slette sin profil, er så enkel, at den ikke behøver oversættelse:

»How can I delete my account? You can't. But don't sweat it; the unused accounts don't hurt anything.«

Udover de nævnte eksempler på tjenster, som det er praktisk talt umuligt at framelde sig, er der en endnu længere række af tjenester, her under Amazon, Adobe, ask.fm, Craigslist og iTunes / Apple ID, som er uhørt svære at framelde sig.

Hjemmesiden justdelete.me er ikke bare en liste over tjenester og deres muligheder for at melde sig ud. Den linker også direkte ind til der på de enkelte tjenester, hvor man kan (forsøge at) framelde sig eller slette sin profil.

På justdelete.me hjemmesiden, som kun har været åben en uges tid, viser den første statistik, at 30 procent af de besøgende benytter Googles browser Chrome.

Folkene bag hjemmesiden har lavet en tilføjelse til Chrome-browseren, som automatisk viser, hvor svært det er at slette sin profil, hvis man er inde på en side, som er listet på justdelete.me.

Tilføjelsen kan hentes her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden