Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

afgift. EU-Kommissionen vil helt afskaffe afgiften på teletrafik over grænserne i EU.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Industri: Dyre roaming-afgifter har uheldige virkninger

Roaming skal være billigere, men afgiften bør ikke afskaffes helt, mener DI.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskere, der tager til udlandet, undlader ofte at bruge deres mobiltelefon, når de er i udlandet på grund af de høje afgifter på samtaler, beskeder og data.

Eller også køber de et simkort i det land, de besøger, så de kan ringe og sms'e billigt lokalt. Men trafikken til og fra Danmark er stadig dyr.

Derfor deler Dansk Industri (DI) EU-Kommissionens ønske om at sænke priserne på roaming mellem landede i EU, men DI mener til gengæld ikke, at man fuldstændigt kan afskaffe roamingafgifterne.

LÆS ARTIKEL

EU-Kommissionen fremlægger i dag et forslag, der efter alt at dømme helt vil afskaffe særlige afgifter på teletrafik over grænserne i EU. Hvis forslaget bliver realiseret, vil det ikke være dyrere at ringe til et andet EU-land, end det er at ringe i Danmark for eksempel.

Men ifølge Dansk Industri er afgifterne udtryk for, at det reelt koster teleselskaberne noget at håndtere samtaler, sms'er og datatrafik over grænserne mellem de forskellige selskaber.

»Overordnet set er vores holdning, at vi gerne vil have lavere priser, når vi bruger mobilen i udlandet. De høje priser gør, at mange forbrugere anskaffer sig ekstra sim-kort, når de er i udlandet eller helt undlader at bruge mobilen. Det betyder mindre mobilitet og videndeling i samfundet som sådan, og det betyder mindre trafik i nettene hos teleselskaberne«, siger chefkonsulent i Dansk Industri, Christian Hannibal.

Han peger på, at danske teleselskaber ikke har samme indtægt på international roaming som teleselskaber i lande som Spanien, Italien og Grækenland, fordi mange danskere betaler roaming-afgifter, når de rejser til disse lande, mens færre rejser den anden vej til Danmark.

»Vi vil gerne være med til at gøre noget ved problemet, og vi mener, at svaret er at sænke priserne til gavn for forbrugerne. Det kan bestemt blive billigere, end det er nu«, siger Christian Hannibal uden at ville give et bud på, hvor meget billigere han mener, roaming-afgiften skal være.

»Jeg synes, det er et glimrende redskab at bruge de lofter, der i dag regulerer roaming-priserne i EU-landene, og jeg synes, det bør være en dansk holdning, at priserne generelt skal være billigere«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden