Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu kan du oploade en halv million billeder til Flickr

Yahoos fotodelingstjeneste forsøger at genvinde begejstring hos brugerne.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du lægger billeder op i 'skyen' hos fotodelingstjenesten Flickr, behøver du ikke længere bekymre dig om plads.

Flickr har nemlig gennemført et redesign og samtidig valgt at tilbyde alle brugere 1 TB (terabyte) plads til billederne fra sommerferien i Lalandia eller morfars runde fødselsdag.

1 TB - eller 1.000 gigabyte - giver plads nok til en halv million billeder med en opløsning på 6,5 megapixel.

Dog med reklamer Det er væsentligt mere end, hvad andre tjenester som Dropbox (2 GB), Google Drive (15 GB) eller Microsofts Skydrive (7 GB) giver mulighed for.

Den megen plads er gratis, men dog med reklamer. Hvis man vil slippe for reklamerne, skal man hoste op med 50 dollar (knap 300 kroner) om året.

LÆS MERE

Det er stadig væsentligt mindre, end priserne hos konkurrenter. Hos Dropbox lyder prisen på knap 3.000 kroner for en halv TB, og hos Google koster 1 TB omkring 3.500 kroner.

Der er dog den begrænsning hos Yahoo, at billedfilerne højst må fylde 200 megabyte - tidligere lå grænsen ved 30 megabyte - og hvis der er tale om videoer, må de højst være tre minutter lange - tidligere 1,5 minut.

Kan købe en ekstra TB

Adrian Kingsley-Hughes, der er journalist med speciale i teknologi, vurderer, at meget få brugere vil nærme sig grænsen på 1 TB, og at det derfor i virkeligheden kan opfattes som ubegrænset plads.

Grænsen er dog sat for at undgå, at enkelte brugere vil få et skyhøjt forbrug. Og hvis nogle brugere ønsker 2 TB, kan de købe det for 499 dollar (knap 3.000 kroner) pr år.

LÆS OGSÅ

Yahoo købte i 2005 Flickr, som var blevet populært på at give mulighed for nemt at dele billeder med venner og bekendte. Andre sociale medier som Facebook, Pinterest og Instagram har dog vist sig som stærke konkurrenter og har sat sig tungt på markedet.

Samtidig har de førnævnte tjenester som blandt andet Dropbox givet brugerne mulighed for at lagre billeder i 'skyen'.

Marissa Mayer, der er topchef i Yahoo, forklarer ifølge BBC, at de nye tilbud kommer for igen at gøre Flickr til en attraktiv tjeneste hos brugerne.

Flickr meddelte ligeledes i går, at Yahoo har købt den populære tjeneste Tumblr, hvor brugerne nemt at oprette blogs.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden