Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FYSISK. Med eBays nye Exact-tjeneste kan du bestille 3D-printede ting, der bliver skræddersyet efter dit behov. Dermed tager eBay hul på markedet for 3D-printede ting, hvor private også vil kunne være med på et tidspunkt.

FYSISK. Med eBays nye Exact-tjeneste kan du bestille 3D-printede ting, der bliver skræddersyet efter dit behov. Dermed tager eBay hul på markedet for 3D-printede ting, hvor private også vil kunne være med på et tidspunkt.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

eBay åbner netbutik for kunder uden 3D-printer

Få lavet et skræddersyet iPhone-cover med navn på eller dit eget smykke-design.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du ikke har opdaget det, så er den næste store bølge en gør-det-selv-bølge.

I USA kalder man det for ’Maker’-bølgen, fordi helt almindelige mennesker nu kan skabe ting, de ikke har haft mulighed for før.

Efterhånden som 3D-printerne falder i pris, for eksempel, kan man nu blive sin egen producent af plastikdimser. Men hvor skal man sælge dem? Det har eBay nu et bud på med eBay Exact.

Vil sætte gang i markedet for hjemmelavede plastikting
Exact er ikke en markedsplads for 3D-printede produkter, hvor du selv kan lægge ting til salg. Det kan du gøre på den almindelige eBay, så der er jo ingen grund til at skabe en ekstra side bare til det.

I stedet er Exact en markedsplads for 3D-printerfirmaer, hvor de kan sælge til alle dem, der gerne vil købe 3D-printede produkter, de selv kan skræddersy.

Eller sagt på en anden måde, du kan vælge et af produkterne i butikken, bestemme dig for, hvordan det skal se ud, og så få dimsen 3D-printet specielt til dig. Selve printningen udføres af firmaer, der sælger 3D-printere, herunder MakerBot og Sculpteo. Exact sørger så for at sende dit 3D-print direkte hjem til dig, som var det en hvilken som helst anden ting, du havde købt på eBay.

På den måde er Exact, der netop også har fået sin egen iPhone-app, en hjælp til dem, der ikke selv har råd til en 3D-printer, eller bare ikke gider bruge penge på en sådan, fordi de vil printe deres eget iPhone-coner. Men eBay har sendt et signal om, at 3D-printede produkter ikke bare er til hjemmebrug, men også noget, der kan sælges.

Lav dit eget iPhone-cover
De håber formodentlig på at blive den foretrukne markedsplads for fremtidens hjemmelavede marked, lidt ligesom Etsy.com er det for amatørdesignere og kunstnere.

Indtil videre er det dog begrænset, hvad du kan købe på Exact. De forskellige 3D-printer-tjenester har primært tilbud indenfor tre kategorier: plastikfigurer, iPhone-covers og plastiksmykker.

Man kan for eksempel få printet et iPhone-cover med sit eget navn på, hvilket jo kan være ganske praktisk.

Tjenesten er foreløbig tilegnet amerikanerne, men hvis du er vant til at handle på nettet fra USA, kan det være, du kan finde en vej rundt om denne begrænsning. I givet fald kan du se mere på http://exact.ebay.com

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden