Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ejerskifte. Har din mailkonto hos Microsoft  været lukket i mere end et år, kan en anden frit benytte dit brugernavn - og risikere at få mail, der skulle have været til dig.
Foto: FINN FRANDSEN

Ejerskifte. Har din mailkonto hos Microsoft været lukket i mere end et år, kan en anden frit benytte dit brugernavn - og risikere at få mail, der skulle have været til dig.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Din mail-konto kan havne hos en anden person

Mailadresser bliver genbrugt hos Yahoo og Microsoft, når du ikke bruger dem.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Genanvendelse er det nye sort inden for affald.

Men også it-giganten Microsoft er tilsyneladende glad for genbrug i den virtuelle verden.

Derfor kan du ikke vide dig sikker på, at din Hotmail-, Live- eller Outlook.com-adresse er din til evig tid. Heller ikke, selv om du selv har oprettet den og fundet på navnet.

Det skriver Computerworld.

Kan se private oplysninger
I Microsofts brugerbetingelser, 'Microsoft Services Agreement', skriver selskabet, at brugerne skal logge ind på deres konti »med jævne mellemrum - og minimum for hver 270. dag«. Ellers vil Microsoft muligvis »annullere din adgang«, ligesom dine data vil blive »permanent slettet fra vores servere«, hedder det.

Men ingen steder står det, at du risikerer, at din mailadresse kan bliver genbrugt, hvis du nedlægger din konto, eller ikke er aktiv i en længere periode.

Computerworld skriver, at der går 360 dage fra din konto bliver lukket, til dit brugernavn bliver tilgængeligt for andre.

Og det kan være et problem, fordi brugere med et tidligere anvendt brugernavn kan få fingre i personlige oplysninger om den tidligere ejer fra venner, familie, butikker og andre, der ikke ved, at brugernavnet har skiftet hænder og derfor sender personlige mails til adressen.

Det er blandt andet sket for brugere hos Yahoo, der har samme politik som Microsoft.

Google, der også har millioner af brugere med gratis webmail-konti, fortæller til Computerworld, at de ikke genanvender webmail-konti.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden