Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 SARA GALBIATI
Foto: SARA GALBIATI

MONITORERET. Ifølge kilder hos Google er søgegiganten igang med at udvikle et initiativ, hvor smartphone-brugere bliver belønnet for at lade sig overvåge.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google vil belønne brugere for at blive overvåget

Ny app giver angiveligt Google indsigt i din smartphone-brug mod belønning.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan godt være, at Google primært er kendt for at være en søgemaskine, men som informations-depot er de blandt de største i verden.

Der er dem, der mener, at Google ved mere om os end nogen andre, mens andre har den lidt mere moderate holdning, at Google bare ved mest om, hvordan vi bruger nettet. Men nu vil Google samle mere information ind om, hvordan vi bruger mobilen.

Vil også overvåge iPhone-ejere ’
Mobile Meter’ er et nyt projekt, der ifølge websitet Engadget er undervejs internt hos techgiganten. Det skulle angiveligt være en ny app, hvor ens smartphone-brug bliver dokumenteret, registreret og sendt tilbage til Google.

Dette sker allerede i et vist omfang for Android-ejere, der skal tage specifikke skridt for ikke at sende brugsinformationer tilbage til Google. Men med Mobile Meter skulle ikke bare Androids egne funktioner, men stort set alt, du foretager dig, blive registreret. Også de ting, du laver i tredjeparts-apps.

Hvad der er endnu mere interessant i denne sammenhæng, er, at Google også vil have folk til at installere Mobile Meter på deres iPhones og iPads. I hvert fald er selve app’en også ved at blive forberedt til iOS-platformen.

Analyseinstitutter allerede igang
Ifølge kilderne skulle systemet give brugere, der er villige til at lade sig overvåge på denne måde, en eller anden form for belønning. Om dette er i form af rede penge eller Google-naturalier som for eksempel gratis lagerplads på Google Drive, melder rygterne ikke noget om.

Analyseinstitutter som Nielsen gør allerede noget lignende med deres app for at samle statistiske informationer ind om vores mobilbrug. Deres belønning består i et pointsystem, hvor brugeren kan samle point sammen og veksle dem til forskellige gaver eller præmier. Google kan muligvis være på vej med noget andet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden