ADGANG. Med lidt snilde kan man få adgang til amerikanske Netflix fra Danmark. Man kan både bruge Netflix-tjenesten på sin iPad, sin computer eller sit TV, via f.eks. en AppleTV, der nu også kan købes i Danmark.

ADGANG. Med lidt snilde kan man få adgang til amerikanske Netflix fra Danmark. Man kan både bruge Netflix-tjenesten på sin iPad, sin computer eller sit TV, via f.eks. en AppleTV, der nu også kan købes i Danmark.

Nettet

Sådan får du (lovligt) adgang til de fedeste amerikanske underholdnings-tjenester

Der er officielt lukket for adgang fra Danmark, men blokeringerne kan let og lovligt omgås.

Nettet

Amerikanerne er foran på point, når det gælder online-underholdningstjenester. Mest populær er filmtjenesten Netflix og TV-tjenesten Hulu Plus, hvor man betaler et lille beløb om måneden og så bare kan bruge løs af film og afsnit af populære TV-serier.

Og så er der naturligvis iTunes, hvor man kan købe fra et endnu større udvalg af film og TV, men hvor man så skal betale et lille beløb hver gang.

Men hvis man prøver at få adgang fra Danmark, får man pænt at vide, at det ikke kan lade sig gøre. At man må vente, til tjenesterne åbner i ens region. Den norske business-avis Dagens Næringsliv mener at have opsnappet, at Netflix kommer til Skandinavien i oktober. Men indtil da er der ikke officielt adgang til disse tjenester.

Uofficiel adgang er dog en helt anden sag. Det er faktisk muligt – og endda også lovligt – at omgå systemerne, sådan at man kan komme til at bruge de amerikanske tjenester fra Danmark.

Og det betyder, at man pludselig kan få adgang til at købe og se populære serier som Game of Thrones og Mad Men uden at skulle vente på, at de kommer på DVD eller at de danske TV-stationer får taget sig sammen til at vise dem.

Sådan gør du
Hvis man gerne vil se Netflix og Hulu Plus eller købe underholdning i den amerikanske iTunes-butik, kan man gøre dette på sin computer. Hvis man har en af de nyere bærbare PC’er, der som regel har et HDMI-stik ombord, kan man sætte den direkte til fladskærmen på væggen og se tingene på den måde.

Men man kan også bruge en af de mange bokse, man allerede i forvejen har koblet til sit fjernsyn. Har man for eksempel en AppleTV-boks, kan man både bruge Netflix, Hulu Plus og den amerikanske iTunes fra denne.

Men også PS3 og Xbox 360 kan tilgå tjenesterne, og har man et af de nye Smart-TV’er fra f.eks. Samsung, kan man downloade adgangen til Netflix og Hulu Plus som apps, direkte til TV’et. Netflix og Hulu Plus findes også som apps til f.eks. iPad og de fleste smartphones, så man kan også bruge sit abonnement der, hvis man vil.

Endelig er der lige nogle detaljer omkring betalingen. Netflix accepterer danske kreditkort, men det gør Hulu Plus og iTunes USA ikke. Her skal man have et amerikansk kreditkort og en amerikansk adresse for at kunne registrere sig, og det kan jo være svært, når man bor i Danmark. Men det er der også fundet nogle veje rundt om.

Hjælp fra Canada
Det folkefærd, der nok er mest frustrerede over ikke at have adgang til Netflix, iTunes USA og Hulu Plus er canadierne. De bor lige ovre på den anden side af grænsen til USA, men kan alligevel ikke få adgang til de amerikanske tjenester.

Så det er ikke overraskende et canadisk firma i Toronto, der har givet verden en hjælpende hånd i den sammenhæng.

Firmaet hedder Unblock-US, og kan findes på adressen www.unblock-us.com. Den service, som firmaet leverer, er en såkaldt VPN-tjeneste.

Det betyder, at de stiller servere til rådighed, som du går igennem, når du tilgår f.eks. Netflix. Disse servere står rent fysisk på adresser i USA, og derfor tror Netflix, Hulu Plus og de andre tjenester, at du også kommer fra USA, når du går igennem Unblock-US’ servere.

Det koster fem dollar om måneden at være medlem af Unblock-US, men man kan prøve det gratis i syv dage, før man bliver opkrævet penge.

Nemt at sætte op
Det er utroligt nemt at få sin computer til at gå igennem Unblock-US’ system. Når man har registreret sig under ”Sign Up” på www.unblock-us.com, skal man blot downloade et lille stykke software til sin computer, og så klarer denne software resten. Du skal bare aktivere softwaren, når du f.eks. gerne vil gå på Netflix.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvis du vil have din AppleTV, Xbox 360 eller lignende til at klare opgave for dig, bliver det en smule mere tricky. Her skal man ind i indstillingerne på sin boks eller sit Smart-TV og sætte Unblock-US’ informationer ind på nogle bestemte steder.

Men Unblock-US er gode pædagoger, og på meget letforståeligt engelsk og med masser af billeder, har de lavet guides til, hvordan man sætter næsten en hvilken som helst dims op til at gå igennem deres systemer. Man skal bare klikke på How To Set Up i menuen og så finde den enhed, man gerne vil sætte op.

Når systemet er sat op, er det blot at logge på med den login-profil, du opretter via instrukserne nedenfor.

Foregiv at du er amerikaner
At få systemerne til at tro, at du sidder i USA er naturligvis kun den ene del af processen. Man skal jo også registrere sig hos de enkelte indholdstjenester, altså Netflix, Hulu Plus og iTunes.

Og det foregår på forskellige måder. I alle tre tilfælde er det smart at anskaffe sig en amerikansk proforma-adresse. Det er ikke ulovligt, det er blot en postboks, man lejer i Florida. Det kan ske på websiten www.myus.com, der også giver dig mulighed for at få videresendt varer fra netbutikker i USA, der kun leverer til amerikanske adresser.

1. iTunes USA

Hvis du vil have adgang til den amerikanske version af iTunes Store, skal du lave en helt ny profil. Du behøver ikke slette din danske profil, men du skal logge ud af den i iTunes-programmet, starte iTunes op igen og registrere dig helt forfra. Modsat sidst, du registrerede dig, skal du bruge din nyanskaffede USA-adresse, og du skal angive, at du befinder dig i USA. ITunes vil også bede dig om dine kreditkortinformationer. Det skal du IKKE give den.

I stedet skal du gå ind på www.buyfrompowerseller.com. Her kan du nemlig købe gavekort til iTunes. Når du køber gavekortet, får du ikke selve plastikkortet tilsendt. I stedet får du bare den kode, der står på kortet. Koden skal du bruge til at indløse gavekortet. Det sker under Redeem i øverste højre hjørne, når du går ind i iTunes Store i iTunes-programmet – efter du har logget på med din amerikanske profil. Når du har indtastet koden, vil der stå et antal dollars på din konto, som du så bare kan bruge af.

Med en amerikansk iTunes-konto kan du i øvrigt også bruge iTunes Match, der indtil videre kun er tilgængelig uden for Danmark. Det er en funktion, hvor din mp3-samling gennemgås af iTunes, og alle ulovlige eller ukurante filer bliver erstattet af lovlig musik i høj kvalitet fra iTunes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

2. Hulu Plus

Når du registerer dig hos Hulu Plus, vil systemet både have en amerikansk adresse og et amerikansk kreditkort. Her kan du også bruge en Myus.com-adresse, men man skal lige være lidt snedig i forhold til selve betalingen. Her kan www.buyfrompowerseller.com hjælpe igen. De kan nemlig sælge én et såkaldt Prepaid Visa Card. I USA kan man simpelthen købe Visa-”kreditkort” som gavekort med et bestemt beløb på, og det kan bruges alle steder, man eller kan betale med Visa – også på Hulu Plus. Man får alle de samme informationer til rådighed som ved et normalt kreditkort, men da kortet skal knyttes til den adresse, man bruger, tager det lidt længere tid. Det nemmeste er at klikke på Hulu Plus-ikonet på www.buyfrompowerseller.com og følge de letforståelige instruktioner.

3. Netflix

Når først, man har sat sin Unblock-US-profil op, er Netflix den nemmeste af de tre at gå i gang med. Her kan man nemlig bare plotte sin Myus.com-adresse ind og så ens danske kreditkort-informationer, og så er man sådan set i gang.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce