Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

HØJOPLØST. Her i Netflix' hovedkvarter gør man klar til at streame film i 4K/UHD-opløsning. Så når du skifter tv'et ud med et nyt, er der rent faktisk også indhold til det.
Foto: JACOB EHRBAHN

HØJOPLØST. Her i Netflix' hovedkvarter gør man klar til at streame film i 4K/UHD-opløsning. Så når du skifter tv'et ud med et nyt, er der rent faktisk også indhold til det.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netflix gør klar til at sende i 'ultra høj' opløsning næste år

Film i den opløsning, der skal afløse HD, bliver lige nu testet på netværket.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man skulle være en af de meget få ’early adopters’, der har købt sig et tv i såkaldt 4K-opløsning, har man nok et problem: Der findes ikke noget at se på det.

Der er ikke udsendt ret meget materiale i opløsningen, der forventes at afløse HD som højkvalitets-tv over de næste få år. Men nu kommer Netflix til undsætning.

4K på Netflix til næste år Der er ikke ret mange film, der er udgivet i 4K endnu. Men der er på den anden side heller ikke solgt specielt mange 4K-tv’er endnu, og slet ikke i Danmark. Alligevel er Netflix gået i gang med at teste deres system for at gøre klar til at sende 4K-materiale ud til kunderne allerede.

4K er også kendt som UHD – Ultra High Definition. Reed Hastings, Netflix’ direktør, har allerede lovet tidligere på året, at Netflix vil tilbyde 4K/UHD i 2014. Men mange så det som et marketing-trick, for på det tidspunkt havde filmselskaberne knapt nok meldt ud, at man ville kunne få 4K-film på skiver, f.eks. på Blu-Ray.

Netflix forsøger med andre ord at komme de ’gamle’ medier i forkøbet ved at tilbyde streaming af 4K. Der er andre tjenester, der tilbyder noget lignende. Sony har f.eks. meldt ud, at de vil streame film fra deres film-afdeling, Sony Pictures. Et samarbejde mellem de store filmselskaber, Ultraviolet, kommer også til at understøtte 4K.

Prøv det selv

Men Netflix arbejder hårdt på at komme disse tjenester – og ikke mindst konkurrenten Apple iTunes – i forkøbet. Når Netflix forbereder sig allerede nu, er det fordi 4K fylder rigtig meget i datamængder. Der er ca. fire gange så meget information, der ryger igennem internettet i 4K end i HD. Så Netflix tester, hvor sårbart systemet er, når det bliver presset med så meget mere information.

LÆS OGSÅ

De gør det ved at gøre 4K-materiale tilgængelig for offentligheden, så man selv kan tjekke sin forbindelse. Det er dog foreløbig kun amerikanerne, der har adgang. Men hvis du har skaffet dig adgang til den amerikanske Netflix via den guide, vi tidligere har bragt her på siderne, kan du teste din forbindelse her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden