Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

succes. Mere end 85 procent af danskerne over 15 år har nu oprettet sig som brugere af e-Boks.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Større end Facebook: e-Boks runder fire millioner brugere i dag

På 12 år er e-Boks gået fra nul til fire millioner danske brugere,.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På 12 år er den digitale brevsprække e-Boks gået fra nul til fire millioner danske brugere.

e-Boks så dagens lys i 2001, og det tog knap ni år at nå de første to millioner brugere. De næste to millioner er til gengæld kommet i løbet af de følgende fire år.

Og i dag kan e-Boks så ønske tillykke til bruger nummer fire million. Til sammenligning er der lidt over tre millioner danske profiler på Facebook.

LÆS ARTIKEL

Der er i alt cirka 4,6 millioner danskere over 15 år, som er den målgruppe, e-Boks henvender sig til. Så mere end 85 procent af dem har nu oprettet sig som brugere af e-Boks.

»I praksis er vi nu dér, at hvis man standser 10 tilfældige danskere over 15 år på gaden, vil otte eller ni af dem have en e-Boks«, fortæller Henrik Andersen, adm. direktør i e-Boks.

»Dermed er Danmark ubestridt blandt de førende nationer i verden, når det gælder digitalisering. Det skyldes dels en visionær politisk satsning om at gøre post fra det offentlige digital, dels at en lang række private virksomheder har set potentialet i at effektivisere kommunikationen med deres kunder gennem digitalisering. Vi er et godt stykke foran de andre nordiske lande, som vi normalt sammenligner os med«, siger han.

Tjenesten fortæller, at den i 2012 ved at sende post digitalt sparede brugen af 3.383 tons papir. e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.

En ny undersøgelse, som Epinion har lavet for e-Boks viser, at danskerne gerne vil have flere afsendere af digital post både blandt offentlige myndigheder og virksomheder. Øverst på ønskelisten ligger Skat, Sygesikringen danmark samt forsikringsselskaberne Alka og Codan.

»Brugernes holdning er, at når man først er gået i gang med en digital postboks, så skal mest muligt samles dér. Hvis hver afsender laver sit eget system, mister borgerne overblikket, og det øger risikoen for, at den digitale post ikke bliver set«, forklarer Henrik Andersen.

Han peger dermed på et problem, som har været beskrevet på det seneste, at folk glemmer at tjekke deres digitale postkasse. I flere tilfælde har borgere mistet penge, fordi de ikke fik læst post om for eksempel sociale ydelser, som de kunne få, men som de skulle reagere på, hvis de ville være berettigede til det.

Næsten hver anden bruger i undersøgelsen har svaret, at mere post eller flere afsendere vil være afgørende for, at de vil logge ind oftere i e-Boks.

Derimod er det kun hver tiende, der peger på, at hyppigere påmindelser via e-mail vil have betydning

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden