Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP
Foto: AP

HEMMELIG. Er Google på vej med en YouTube-musiktjeneste? Det tyder tekst-strenge i koden til den seneste version af YouTube-appen til Android på. (Foto: AP Photo)

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kodekiggere finder tegn på en ny YouTube-musiktjeneste

Koden til ny YouTube-app til Android tyder på, at Google har noget i ærmet.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

YouTube er ubetinget det sted, hvor flest mennesker ser video på nettet. Det er også et af de steder, hvor folk hører mest musik.

Så selvom Google har sin egen musiktjeneste, Google Music, har der alligevel længe gået rygter om, at firmaet ville lave en tjeneste, der skulle fungere sammen med YouTube. Den virkelighed er lige rykket et skridt nærmere.

’YouTube Music Pass’ kan være navnet

Rygterne, vi indtil nu har hørt, har gået på, at der skulle være en slags YouTube-radio på vej, hvor man kan høre musik fra YouTube uden afbrydelser af reklamer og med relativ stor valgfrihed.

YouTube-brandet er væsentligt stærkere end Google Music, og vil måske have mere held med at bryde igennem til folk i konkurrence med f.eks. Apples iTunes Radio-tjeneste, der blev lanceret for nylig i USA.

Disse rygter er nu blevet lidt mere substantielle. Det sker, efter at Google netop har frigivet den seneste version af YouTube-app’en til Android-platformen, og nysgerrige sjæle er begyndt at kigge denne app efter i koderne – bogstaveligt talt.

Websitet Android-police har nemlig kigget på selve appens programkode, og har fundet en række tekst-strenge, der henviser til ting, der slet ikke har noget med YouTube at gøre, men som lyder som en separat musiktjeneste med navnet ’Music Pass’.

»Millioner af sange uden reklamer«
Der står blandt andet marketingsslogans som »Millioner af sange uden reklamer« og »Musik uden afbrydelser«.

I koden kan man også finde henvisninger til funktioner som at høre musik, mens man stadig bruger andre apps, at man kan bruge musikken offline, og tage den med sig hen, hvor man vil.

Når den slags hemmeligheder bliver afsløret, plejer Google ikke at vente ret længe, før de åbner munden og lancerer noget officielt. Sådan har det for eksempel været med flere af deres Nexus-smartphones og tablets og mange af de gratis services, man kan få i Google-universet.

Så måske går der ikke så længe, før vi finder ud af, om Music Pass er en slags betalingstjeneste, eller om det bliver gratis. Og om tjenesten bliver lanceret globalt eller kun i USA. Traditionelt set starter den slags tjenester i USA, fordi det er nemt at indgå rettighedsaftaler der.

YouTube og Google har dog for nylig indgået aftale med de danske musikrettighedshavere om betalingskompensation for musik, der ligger på YouTube, så afhængig af, hvordan tjenesten er indrettet, burde der ikke være store forhindringer i vejen for en dansk lancering.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden