Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Papirløst. Jimmy Lillelund har købt et lille hus tæt på naturen og har fået styr på økonomien. Men det gør ham urolig at skulle håndtere flere og flere breve elektronisk. Nu har han fået ret i, at han skulle have været advaret på papir om, at de vigtige breve ville lande i e-Boks.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

E-Boks-dom giver Jimmy børnepenge tilbage

Jimmy Lillelund fik stoppet sine børnepenge, fordi han ikke tjekkede e-Boks.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I sommer stod den på smalhals i det lille hus mellem Ringsted og Haslev, hvor Jimmy Lillelund bor sammen med sønnen Dean på 13 år og på deltid med sønnen David på 11 år.

Jimmy var nemlig ud af et beskedent budget gået glip af 2.854 kroner i børnepenge, som han plejer at få hvert kvartal, fordi han er enlig far.

Begrundelsen for at stoppe udbetalingen af børnepengene var, at Jimmy Lillelund ikke havde svaret på en mail i e-Boks, hvor han over for Udbetaling Danmark skulle bekræfte, at han stadig var enlig forsørger.

LÆS ARTIKEL

Jimmy havde simpelthen ikke set mailen, og Udbetaling Danmark havde ikke orienteret ham i et papirbrev om, at post om børnetilskud fremover ville komme i hans e-Boks.

Det fik mandag Ankestyrelsen til at træffe en principiel afgørelse, der ændrer beslutningen i Udbetaling Danmark om, at Jimmy Lillelund og omkring 300 andre, der har klaget, ikke skulle have deres børnepenge.

»Så er det rart at være menneske alligevel«, lyder det spontant fra den 40-årige Jimmy Lillelund.

»Jeg har også gået og ventet på besked, og jeg går ind på min mail og e-Boks, når jeg kommer hjem og tjekker, om de har skrevet det til mig«, siger han

Det har de nu nok ikke nået i Udbetaling Danmark, men afgørelsen i Ankestyrelsen har fået Udbetaling Danmark til at genoptage en lang række sager, herunder Jimmys. Det gælder både de omkring 300 sager, hvor folk har klaget samt alle de sager, der er identiske, men hvor borgerne ikke har klaget.

Genoptagelsen af sagerne sker, efter at Ankestyrelsen har besluttet, at borgerne på forhånd skulle have haft et fysisk brev om den ændrede kommunikationsform fra fysisk post til digital post.

Det gælder dog kun de borgere, som hidtil har fået fysisk post om børnetilskud - også selv om de i nogle tilfælde har været tilmeldt digital post.

»Vi tager Ankestyrelsens klare udmelding til efterretning. Og vi er lige nu i tæt dialog med Ankestyrelsen om vores fremtidige praksis«, siger vicedirektør Carsten Bodal, Udbetaling Danmark.

»Vi kan selv identificere de borgere, der kan være berørt af det her, og dem tager vi kontakt til. Det gælder også borgere, der ikke har klaget. Så ingen behøver at foretage sig noget«, forsikrer Carsten Bodal.

Han understreger desuden, at man som borger ikke er berørt af afgørelsen i Ankestyrelsen, hvis man hidtil har modtaget digital post om børnetilskud fra sin kommune.

Udbetaling Danmark peger på, som Ankestyrelsen også understreger, at et ja til at få posten digitalt betyder, at myndigheden fremover skal sende alle dokumenter til borgerens digitale postkasse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden