Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Apple, Facebook og Google vil have massiv overvågning stoppet

Førende teknologifirmaer beder Obama om at gå forrest i kampen mindre overvågning.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Otte af verdens førende teknologiselskaber opfordrer mandag USA til at reformere sin overvågningslov for at komme behovet for sikkerhed og individuelle rettigheder i møde.

Det melder nyhedsbureauet AFP.

Opfordringen kommer som en respons på den amerikanske whistleblower Edwards Snowdens lækager.

I et åbent brev til præsident Barack Obama og Kongressen beder firmaerne AOL, Facebook, Apple, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter og Yahoo politikerne i Washington om at føre an i en verdensomspændende reform af statssponsoret overvågning.

»Vi forstår, at regeringer har pligt til at beskytte deres borgere. Men denne sommers afsløringer fremhæver det akutte behov for at reformere regeringers overvågningspraksisser verden over«, står der i brevet.

»I mange lande er balancen tippet over til statens favør og væk fra individets rettigheder – rettigheder, der er indskrevet i vores grundlov«.

Siden juni har den tidligere efterretningsmedarbejder Edward Snowden løbende afsløret den amerikanske regerings omfattende overvågning af eksempelvis EU-kontorer og europæiske politikeres mobiltelefoner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden