Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

LUFTSLAG. Det globale kurérfirma United Parcel Service, også kendt som UPS, har længe haft planer om drone-leverancer og er klar til at give Amazon kamp i luften. (Foto: AP Photo/Bill Haber)

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

UPS vil også levere pakker med droner

Det viser sig nu, at Amazon blot var først til at offentliggøre drone-planer.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I de seneste dage har teknologi-medierne og brugere af sociale medier været helt rundt på gulvet over Amazons offentliggørelse af deres drone-planer. Det skete søndag aften i det amerikanske nyhedsmagasin ’60 Minutes’. Men nu begynder nyhederne så at pible frem om alle de andre firmaer, der også har planer med droner.

UPS har investeret masser af penge i droner
For eksempel har logistik- og kurér-giganten UPS nu meldt ud til websitet The Verge, at de skam også har et drone-program og har haft det længe. Den officielle udmelding er dog ret tilbageholdende: »Den kommercielle anvendelse af droner er meget interessant, og vi er fortsat i gang med at evaluere den«.

Men The Verge har kilder, der sidder inde med mere viden om UPS’ planer. De siger, at »evalueringerne« har været i gang længe og er ret fremskredne. Og det kommer ikke som en overraskelse for tech-analytikere og –observatører.

UPS er nemlig et af de firmaer i kurérbranchen, der bruger flest kræfter på innovation:

»UPS investerer mere i teknologi end noget andet firma i branchen, og vi er altid i gang med at planlægge fremtiden«, lyder det fra en talsmand fra firmaet.

FedEx har tænkt tanken længe
Men UPS er langt fra alene om buddet. FedEx’ grundlægger, Fred Smith, har offentligt drømt og udtalt sig om leverancer med ubemandede, flyvende fartøjer siden 2009. Og folk, der studerer denne udvikling, siger, at det er vejen frem.

Ryan Calo, juraprofessor ved University of Washington, forsker i dronebrug, og han siger til The Verge:

»Jeg ville blive meget overrasket, hvis et firma som UPS ikke overvejede noget sådant. Hvis du vil være konkurrencedygtig i logistik- og kurérbranchen i fremtiden er droner og ubemandede robotter nødt til at være en del af samtalen«.

Ifølge direktøren for droneproducenten DJI, Colin Guinn, er det kun jura, der står i vejen for drone-revolutionen:

»De her ting fungerer allerede i vores laboratorier. Vi mangler bare et regelsæt fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, før vi kan levere droner med den rette teknologi. Når først det er på plads, kan et firma som Amazon eller UPS have drone-levering oppe at køre i løbet af 18-24 måneder«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden