Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Muligheder. Det kan lade sig gøre at lægge 'bagdøre' ind på f.eks. en ny computers harddisk, som så senere kan udnyttes til at spionere på ejeren af computeren.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

NSA kan hacke din computer, før du får den leveret

En elite-hackergruppe tager vidtrækkende metoder i brug.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I rækken af afsløringer om NSAs metoder kan der nu lægges endnu én til.

Også denne gang kommer afsløringen fra de folk, der bragte Edward Snowden-dokumenterne ud til verden, og det er kommet tyske Der Spiegel til gode. De har netop bragt historien om TAO.

Hacking på højt plan
De nyafslørede dokumenter viser, at en gruppe under NSA-agenturet med navnet TAO kan foretage hacker-aktiviteter på et meget, meget højt plan. TAO står for ’Tailored Access Operations’ og består af nogle af de allerbedste hackerhjerner, NSA har kunnet rekruttere.

Ud over, at de kan hacke sig ind på computere ad mere traditionel vej, ved at udnytte svagheder i operativsystemer og gennem hullede internetforbindelser, så kan TAO også gå endnu dybere.

For eksempel lykkedes det dem på et tidspunkt at hacke direkte ind på ’SEA-ME-WE-4’, der er et af de store, undersøiske kabler, der binder Internet sammen.

Men en mere direkte metode af hacking i spionage-sammenhæng bliver også benyttet af TAO. Og den metode har rødder helt tilbage i spionagens tidligste historie. Metoden er både high-tech og meget, meget low-tech på én gang.

Opfanger pakker med computergrej
TAO kan nemlig opsnappe for eksempel postforsendelser med computere og andet hardware og omdigere forsendelserne til deres hemmelige lokaliteter. Her lægger de så såkaldte ’bagdøre’ ind på f.eks. en ny computers harddisk, som de så senere kan udnytte til at spionere på ejeren af computeren.

Ejeren modtager så computeren uden at vide, at den har været en tur rundt om TAO for at få lagt spion-bagdøre ind i sig. TAO kan naturligvis ikke gøre dette i stor skala, men gør det med computer-forsendelser til folk, som NSA har en eller anden mistanke til. Og det gælder naturligvis kun, når computere bliver leveret med post eller bud.

Ifølge dokumenterne er disse forsendelses-hacks nogle af »de mest produktive operationer«, som NSA udfører. TAO arbejder i øvrigt også for FBI og CIA, hvis disse to agenturer gerne vil overvåge nogen eller suge informationer ud af deres computergrej. Ifølge Der Spiegel har FBI bemyndigelse til at bruge en FBI-jet til at flyve medlemmer af TAO ud på opgaver.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden