Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Filmsortering. Nu er det ikke nok med genrebeskrivelser af film som ’drama’, komedie’ og ’action’. Netflix har angiveligt fundet på flere tusinde »ultraspecifikke« genrebeskrivelser, som en amerikansk journalist har givet sig til at tælle.
Foto: Jens Dresling

Filmsortering. Nu er det ikke nok med genrebeskrivelser af film som ’drama’, komedie’ og ’action’. Netflix har angiveligt fundet på flere tusinde »ultraspecifikke« genrebeskrivelser, som en amerikansk journalist har givet sig til at tælle.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netflix har 76.897 unikke filmgenrer

Filmtjenestens genrer er »absurd specifikke«, skriver journalist efter optælling.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Udenlandske satanistfilm fra 1980'erne'.

'Følelsesbetonede dokumentarer om kampen mod systemet'.

Eller 'ældre film om royale personer baseret på virkelige hændelser'.

Det er blot nogle af de adskillige genrer, som Netflix foreslår deres 40 millioner brugere, når filmtjenesten skal forsøge at finde en film, som personligt passer præcis til den enkelte filmseer.

LÆS OGSÅ

Men hvor mange genreinddelinger har det online filmbibliotek, der råder over tusindvis af film, egentlig kunnet finde på?

Det har en journalist fra det amerikanske magasin The Atlantic sat sig for at undersøge, efter han var blevet præsenteret for flere genrer fra Netflix, som efter hans mening var »ultraspecifikke« og langt fra de vante 'drama', 'komedie' og action'.

Derfor designede han et program, der kunne indsamle og tælle alle de unikke genrer, som Netflix foreslår deres brugere.

»Vi opdagede, at Netflix ikke kun har nogle hundrede genrer, heller ikke flere tusinder, men 76.897 unikke måder at beskrive typer af film på«, skriver journalisten bag undersøgelsen, Alexis Madrigal.

»Nogle af dem er så specifikke, at det virker absurd«, tilføjer skribenten fra Atlantic-magasinet.

Computeren kørte hele dagen
Alexis Madrigals undersøgelse begyndte med, at han ville lave en liste over alle de mikrogenrer, som Netflix oplister.

»Så jeg startede på Twitter med at spørge mine følgere, om de ikke kunne skrive det ind i et fælles dokument, når de stødte på kategorier«, skriver journalisten.

Vi opdagede, at Netflix ikke kun har nogle hundrede genrer, heller ikke flere tusinder, men 76.897 unikke måder at beskrive typer af film på

»Den forespørgsel gav 150 genrer, som umiddelbart virkede som mange«, tilføjer Alexis Madrigal.

EKSPERT OM NETFLIX KÆMPESUCCES

Det var dog først, da journalisten fandt ud af, at Netflix tildelte alle deres genrer med en unik internetadresse, at han tænkte, at man måtte kunne finde det præcise antal.

Journalisten designede et computerprogram, der kunne finde frem til de mange genrers internetadresser og opliste dem, og så satte han ellers sin computer i gang med tællearbejdet.

»Det tog næsten en hel dag at fange dem alle (internetadresserne, red.), hvor en lille Asus-bærbar kørte i hjørnet af vores køkken«, skriver Alexis Madrigal, der til sidst registrerede 76.897 unikke genrebeskrivelser hos Netflix.

Har ansat trænere filmkiggere

Alexis Madrigal har kontaktet Netflix og spurgt ind til de mange inddelinger.

Her fortæller Todd Yellin, som har designet filmtjenestens genresystem, at Netflix bruger store hold af film-kiggere, som er specielt trænet i at se film, så de tusindvis af film kan blive præcist sorteret i den online filmdatabase.

LÆS OGSÅ

»De (Netflix, red.) betaler folk for at se film og så tagge dem med alle mulige former for metadata. Denne proces er så sofistikeret og præcis, at dem, der skal tagge, modtager en 36-sider lang manual, der lærer dem om, hvordan man vurderer en film ud fra dens seksuelle indhold, mængde af blod, grad af romantik og endda narrative elementer som plot og slutning«, skriver Alexis Madrigal.

Han tilføjer, at Netflix også lader deres film-panel bedømme graden af moral, som de mener, filmens medvirkende har.

»Og når alle disse tags bliver kombineret med millioner af brugeres film-vaner, så er det, at Netlix opnår en konkurrence-fordel«, forklarer Alexis Madrigal.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden