Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PER MARQUARD OTZEN/Politiken-Tegning
Foto: PER MARQUARD OTZEN/Politiken-Tegning

Piratkopiering. Internetsider, der tilbyder film og musik uden om Copyright-reglerne, eksisterer i uanede mængder. Men i slutningen af 2013 fik USA bugt med en af de største, der oprindeligt er opstået i Canada.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En mastodont inden for piratkopiering er lukket

Amerikansk domstol har lukket pirathjemmesiden isoHunt.com.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af verdens helt store pirathjemmesider, isoHunt.com, er netop blevet lukket.

»En amerikansk føderal domstol har lukket isoHunt.com permanent, fordi den brød loven om copyright. Hvis du er på udkig efter dine favorit- film eller tv-programmer online, er der i dag flere muligheder for at se dem i høj kvalitet på en lovlig platform, end der nogensinde har været før«.

Sådan står der, hvis man i dag forsøger at klikke sig ind på torrenthjemmesiden isoHunt.com.

IsoHunt.com var en de største internationale sider til download og upload af spil, film, musik og tv-programmer.

Siden blev lanceret i 2003 og fik hurtigt en tilstrømning af brugere og materiale, der gjorde den til nummer tre på listen over de mest populære udbydere af piratkopier. Det skriver flere internationale medier.

IsoHunt.com har gennem det meste af sin levetid ligget i kamp med den amerikanske sammenslutning af filmselskaber (MPAA), som blandt andet Walt Disney og Warner Bros. Entertainmant Inc. er en del af.

I oktober i år nåede parterne et kompromis. Sidens grundlægger Gary Fung indvilligede i at betale 110 millioner dollars eller hvad der svarer til 601 millioner kroner for brud på rettigheder om kopiering.

I et brev til isoHunt's brugere siger Gary Fung tak for ti gode år og forsikrer om, at han vender tilbage med noget nyt. Hvad det bliver, melder afskedshilsnen dog ikke noget om.

Kort efter, at isoHunt.com måtte lukke alle aktiviteter, blev adskillige nye sider med samme formål åbnet. Blandt dem isoHunt.to, der forsøger at føre isoHunts aktiviteter videre.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden