Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

HIT. Kevin Spacey (bill.) kan i anden sæson af 'House of Cards' komme til at se ud som om han står i din stue, når både den serie og 'Breaking Bad' bliver tilgængelig på Netflix i 4K i løbet af i år.(Foto: PR-foto/Netflix)
Foto: PR-foto/Netflix

HIT. Kevin Spacey (bill.) kan i anden sæson af 'House of Cards' komme til at se ud som om han står i din stue, når både den serie og 'Breaking Bad' bliver tilgængelig på Netflix i 4K i løbet af i år.(Foto: PR-foto/Netflix)

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hitserier kommer på Netflix i ny, superhøj opløsning

Så er det officielt: I 2014 lancerer Netflix en række hitserier i såkaldt 4K.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når talen falder på de nye Ultra HD- eller 4K-fjernsyn blandt filmnørder eller teknologi-freaks, lyder den største protest som regel:

»Men der er jo ikke noget, man kan se på dem!«.

Og det er rigtigt, det ser ud som om, 4K-fjernsynene lander på butikshylderne, før der rent faktisk er noget at se på dem. Men det laver Netflix nu om på.

Netflix’ direktør besøgte LG og Sony Der er CES-messe i Las Vegas i disse dage, hvor alle de nye teknologitendenser for 2014 bliver præsenteret. Og mandag var det så tid for japanske Sony og sydkoreanske LG at fortælle om deres nyheder. Og der var masser af teknologi-nyheder at tale om. Men alligevel var det ikke teknologien, mange talte om bagefter. Men tv-serier.

Netflix’ direktør Reed Hastings aflagde nemlig både Sonys og LGs pressemøder et besøg, hvor han havde to separate nyheder med. Den ene blev skudt af under LGs pressemøde mandag eftermiddag dansk tid, hvor Hastings kunne bekræfte rygterne om at anden sæson af Kevin Spacey-hittet ’House of Cards’ kommer i det nye, høje og knivskarpe format på Netflix i 2014.

Den anden nyhed, der blev modtaget med lige så meget glæde, var at kultserien ’Breaking Bad’ også i 2014 vil blive gjort tilgængelig i den nye, høje opløsning. Det skete, da Reed Hastings dukkede opå Sonys pressemøde, der fandt sted mandag nat dansk tid.

Kun på Smart-tv’er til at starte med

Når Hastings på denne måde brugte Sony- og LG-pressemøderne til at annoncere Netflix-planerne er det ikke helt tilfældigt. For at kunne sende fire gange så mange pixels ned gennem netværkskablerne og ud i folks stuer, skal Netflix bruge et bestemt kompressions-codec. Og dette stykke software kan Netflix-kompatible bokse som f.eks. AppleTV endnu ikke håndtere.

LÆS OGSÅ

Det kommer de til på et tidspunkt, men til at starte med er det kun nogle enkelte Smart-TV-modeller, der kommer til at understøtte Netflix’ serier i Ultra HD/4K. Og du kan selv gætte, hvor disse tv’er kommer fra…Sony og LG.

Hvornår tv-modellerne er klar på butikshylderne (og til hvilken pris), og hvornår præcist, Netflix begynder at sende 4K-signalerne ud, er stadig uvist. Men det skulle være inden året er omme, og hvis rygterne taler sandt, bliver det snarere i den første halvdel af året end i den sidste.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden