Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Firma bag NemID: Vi er nødt til at gøre noget - det er klart

Hackere afslører, at det var særdeles simpelt at lægge NemID ned.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sikkerheden omkring NemID er ikke god nok.

Det indrømmer firmaet, der administrerer loginsystemet, Nets DanID, efter at det i går lykkedes hackere at lægge NemID ned i flere timer.

»Vi må jo erkende, at de tiltag, vi allerede har haft igangsat omkring at gøre NemID robust over for de her angreb, ikke har været tilstrækkelige«, siger pressechef i Nets DanID Søren Winge til politiken.dk.

LÆS OGSÅ

De formodede hackere fortæller i dag til magasinet Version2, at det var uhyre simpelt at lamme loginsystemet, som ifølge Folketinget inden længe skal bruges til al kommunikation med det offentlige.

Alt hvad de behøvede var 10 dollar, et program hentet på nettet samt en VPN-opkopling, hvilket er en teknologi, som benyttes til at oprette en krypteret beskyttet forbindelse gennem et ellers ubeskyttet netværk.

Angreb meldt til politiet

Søren Winge ønsker ikke at kommentere, hvor let eller svært det har været at hacke NemID. Men han slår fast, at det er nødvendigt at stramme op:

»Det er noget, vi tager meget alvorligt, og når kriminelle er i stand til at gøre NemID utilgængelig i så lange perioder, som det lykkedes i går, så er det noget, som giver anledning til, at vi nu overvejer nøje, hvad vi kan gøre, udover det vi har gjort. Vi bliver selvfølgelig nødt til at foretage os yderligere. Det er klart«, siger han.

LÆS OGSÅ

NemID blev både den 24. og den 25. marts ramt af store nedbrud. De er allerede blevet meldt til politiet, og Søren Winge bekræfter, at man agter at gøre det samme i denne sag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden