Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Paul Schiraldi/AP
Foto: Paul Schiraldi/AP

Uenighed. Både i EU og i USA diskuteres det heftigt, om streamingtjenester i fremtiden skal koste ekstra at benytte. Her et skærmdump fra Netflix' successerie Orange Is The New Black.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netflix frygter at blive ramt af ny dom

Netflix er i oprør over risiko for, at forbrugere fremover kan komme til at betale ekstra for at streame.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netflix er efterhånden en meget stor spiller i tech-verdenen.

For et par år siden kom det frem, at Netflix i peak-perioder stod for op mod 30 procent af al trafikken på den amerikanske del af internettet. Så når Netflix rasler med sabelen i forhold til, hvad deres planer er på nettet, så lytter folk.

Og netop nu spidser teleselskaberne ører.

Lov om net-neutralitet er ulovlig Netflix har nemlig netop fremlagt deres sidste regnskabstal for 2013, og i et brev til investorerne redegør topchefen Reed Hastings for medlemstal, omsætning og så videre.

Men til manges overraskelse var en meget stor del af brevets spalteplads tilegnet en mere politisk affære.

LÆS OGSÅ

Det handler om net-neutralitet. Debatten om net-neutralitet har floreret over de senere år, men lagde sig igen, da den amerikanske myndighed, der regulerer telekommunikations-markedet, FCC, indførte regler, der én gang for alle sikrede neutralitet på nettet.

Men en landsrets-domstol i Washington D.C. kendte i forrige uge denne lovgivning ugyldig. Dermed blev FCC og de amerikanske politikere sendt tilbage til tegnebrættet for at lave nye regler for net-neutralitet. Og lige nu er lovgivningen i politisk limbo.

Topchef er bekymret

Net-neutralitet betyder, at al data på nettet betragtes som værende ligeværdig. Som det er nu, kan du betale dig til højere hastighed på nettet, men du har lige så meget ret til at tilgå data på nettet som alle andre.

Ved at bryde denne neutralitet kan en internetudbyder for eksempel beslutte sig for at gøre Netflix til en tillægsydelse, når du køber et internet-abonnement.

Det er det, der bekymrer Reed Hastings. I brevet til investorerne skriver han, at han har tænkt sig at opfordre alle 44 millioner Netflix-brugere verden over til at samles i en online-demonstration, hvis det bliver tilladt for teleselskaberne at bryde net-neutraliteten.

LÆS OGSÅ

Og det har stor betydning for netop et firma som Netflix, at nettet forbliver neutralt. Det er primært teleselskaberne, der ønsker at bryde neutraliteten på nettet, fordi de gerne vil kunne gøre forskel på nettjenester og websites, fordi de ser en forretningsmulighed dér.

At Netflix fremover kan risikere at blive en tillægsydelse, er Netflix og mange andre netbaserede virksomheder naturligvis ikke interesserede i, da det ville skabe uligheder på Internet, der netop er skabt til at komme alle til gode.

Derfor har virksomheder som Google og Facebook tidligere blandet sig i debatten på vegne af net-neutraliteten. Google har dog haft svært ved at finde et fast standpunkt.

Ingen har dog endnu taget de metoder i brug, som Hastings adviserer sine investorer om i brevet.

Så hold øje med din Netflix-konto i løbet af 2014, eller kig efter emails fra firmaet eller fra Hastings selv. Det kan være, du bliver bedt om at gå med i en demonstration på nettet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden