Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AFHÆNGIGHED. 'Flappy Bird' er crack for mobile spilfans. Det var i hvert fald årsagen til, at spillets bagmand nedlagde adgangen til spillet. Han fik simpelthen dårlig samvittighed over at folk blev afhængige. (Foto: Screenshot)

AFHÆNGIGHED. 'Flappy Bird' er crack for mobile spilfans. Det var i hvert fald årsagen til, at spillets bagmand nedlagde adgangen til spillet. Han fik simpelthen dårlig samvittighed over at folk blev afhængige. (Foto: Screenshot)

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flappy Bird-skaber ville beskytte verden mod afhængighed

Samvittigheden fik Dong Nguyen til at skrotte verdens mest populære spil.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først blev Flappy Bird verdens mest populære spil på den mobile platform, indtog førstepladsen på alle app-hitlisterne og indtjente ca. 280.000 kroner om dagen i reklameindtægter.

Så besluttede spillets vietnamesiske bagmand, Dong Nguyen, at fjerne spillet fra app-butikkerne, så folk ikke længere kunne downloade det. Og nu ved vi hvorfor.

Udbudt til 840.000 på eBay Reaktionen på fjernelsen af spillet kom lige med det samme. På eBay kan man lige nu købe diverse mobile enheder, der har spillet installeret, udbudt til priser helt op mod 150.000 dollar – eller cirka 840.000 kroner.

På Twitter advarede Nguyen spillets potentielle fans i god tid, så de kunne nå at downloade det, inden det blev fjernet. 22 timer, inden spillet blev fjernet, tweetede han om, at han ville fjerne spillet, fordi han »ikke kunne klare det mere«.

Det fik de fleste til at tro, at det var den megen virak omkring spillet, der fik Dong Nguyen til at tage den usædvanlige beslutning. Der var endda dem, der spekulerede i, at Nguyen var blevet truet med retssager og derfor havde lagt adgangen til spillet ned.

»Et produkt, der gjorde folk afhængige«
Begge dele viser sig imidlertid at være forkerte. I hvert fald, hvis man skal tro Dong Nguyen selv. I et interview med finansmagasinet Forbes, der helt eksklusivt har fået fat i den sky app-udvikler, var det hans samvittighed, der fik ham til at stoppe Flappy Bird-fænomenet.

Nguyen siger nemlig, at han havde observeret en ret kedelig tendens blandt de folk, der spillede hans populære spil: »Jeg lavede spillet for at give folk noget, de kunne spille nogle få minutter, mens de slappede af. Men det viste sig, at jeg havde lavet et produkt, der gjorde folk afhængige.«

Spil-afhængighed er naturligvis et problem for nogle. Men mange spilproducenter ville nok bare glæde sig over, at folk uden ludomani også gerne vil ofre store dele af deres tid på at spille et af deres spil. Men ikke Dong Nguyen:

»Jeg kunne ikke sove«

»Jeg mener, det er blevet et problem. Og den bedste løsning, jeg kunne se, var at fjerne Flappy Bird fuldstændigt. Det er væk for altid«, siger han til Forbes. Nguyen ville i øvrigt ikke bekræfte, at spillet indtjente 280.000 om dagen, sådan som websitet The Verge havde estimeret. Han siger blot om indtægterne: »Jeg kender ikke det præcise tal, men jeg ved at det er ret meget«.

LÆS OGSÅ

Interviewet med Nguyen, der fandt sted på et hotel i Hanoi, blev i øvrigt forsinket, fordi han skulle mødes med Vietnams premierminister. Ifølge Forbes var den 29-årige programmør stresset og virkede lige så ukomfortabel, som han selv sagde, han følte sig: »Jeg kunne ikke sove. Jeg har ikke fortrudt beslutningen. Jeg tænkte det godt igennem først.«

Man skal dog ikke bekymre sig om Dong Nguyens karriere. Han har to andre spil i top 30 på iTunes’ App-hitliste, blandt andet det 6. mest populære spil, ’Super Ball Juggling’. Adspurgt, om han har noget at sige til de mange skuffede fans, var svaret beskedent: »Mange tak, fordi I har spillet mit spil«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden