Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Lettelse. Mange vil gerne undgå besværet ved at tage i fysiske butikker. Det vil Amazon udnytte. (arkivfoto)

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amazon vil dræbe supermarkederne med ny dims

Netopkoblet stregkode-scanner med stemmestyring kan gøre indkøb lettere.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis det står til Amazon, behøver vi aldrig gå uden for en dør, når vi skal købe ind.

Allerede nu dominerer e-handelsgiganten postordresalget i verden totalt. Men nu vil de også gøre indkøb af dagligvarer lettere med en ny gadget.

Varerne leveres samme dag
Amazon Dash er en ny dims, der lader dig springe adskillige led over, når du skal købe ind til dagen og vejen. Den er en lille stang, der kan scanne stregkoder og modtage talekommandoer via en indbygget mikrofon, og så er den naturligvis koblet trådløst op til Internet.

Hvordan kan sådan en lille stang revolutionere måden, vi køber ind på og være til fare for hele supermarkedsindustrien?

Simpelt: Amazon understøtter den med et netværk af dagligvare-handlende og et effektivt budkørsels-system.

Lad os lige starte med det sidste. Amazon Fresh er et nyt tiltag, der foreløbig er lanceret i Sydcalifornien, San Francisco og Seattle, Amazons hjemby.

Systemet går ganske enkelt ud på, at du via Amazons Fresh-hjemmeside kan bestille almindelige dagligvarer fra dine lokale supermarkeder og butikker. Derefter bliver varerne kørt ud til dig samme dag.

Indkøbslisten laves automatisk
Når dette adskiller sig fra almindelig supermarkeds-budkørsel, er det blandt andet på grund af samme-dags-leveringen, som ikke alle supermarkeder tilbyder.

Men hvad der er endnu vigtigere, så kan Amazon tilbyde dig varer fra en række butikker, og ikke bare et enkelt supermarked. Skal du have noget i en specialbutik og noget andet fra et supermarked, kan du få det hele i én leverance.

I fremtiden skal pakketransporten klares via de små flyvende postbude. Kilde: /ritzau/AP

Det tager noget af besværet ud af at køre rundt til forskellige steder for at hente de ting, du skal bruge. Men du er foreløbig ikke sluppet for besværet med at finde ud af, hvad du mangler. Ofte skal man en tur gennem køkkenskabene og skrive indkøbslister ned, før man drager af sted udi det pulserende indkøbsliv.

Det er her, Amazon Dash kommer ind i billedet. Idéen er, at du har Dash liggende på køkkenbordet altid, og når så f.eks. en mælkekarton er tom, scanner du stregkoden, inden du smider kartonen ud. Derefter bliver der automatisk tilføjet mælk til din indkøbsliste på din Amazon Fresh-profil.

Testes i USA
Hvis du kommer i tanke om noget, du gerne vil købe, men som du ikke havde i forvejen, kan du indtale varens navn i Dash, der så finder varen til dig og sætter den på den samme indkøbsliste. Du kan endda være fræk og koble din Dash op til et hotspot, du har lavet på din smartphone og så gå rundt i et supermarked og scanne stregkoderne.

Når du så kommer hjem, kan du købe alle varerne på Amazon, hvilket formentlig vil være billigere. Som nævnt kører Amazon Fresh foreløbig kun i enkelte områder på den amerikanske vestkyst. Dash kan dertil kun bestilles af specielt udvalgte kunder i disse områder, mens tjenesten er i beta-test.

Men som med alle andre Amazon-tjenester, forventes Fresh at blive udbredt til resten af verden, hvis det bliver en succes.

Så i fremtiden kan vi måske blot bippe os en tur gennem køkkenet, sætte os ved computeren, betale, og så blot vente på at alle madvarerne bliver bragt lige til døren. Det vil nok give verdens supermarkedsgiganter noget at tænke over.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden