Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Damian Dovarganes/AP
Foto: Damian Dovarganes/AP

digitalt. Vil man fritages for tilmelding til Digital Post, skal man underskrive en tro og love-erklæring. Det bliver ifølge Digitaliseringsstyrelsen ikke testet, om en borger reelt også bør fritages eller ej.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Over to millioner mangler at tilmelde sig digital post

Under halvdelen af danskerne har tilmeldt sig, men styrelse tager det roligt.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 1. november skal samtlige danskere over 15 år, 4,7 millioner, være tilmeldt det offentliges Digitale Post, med mindre de har bedt sig fritaget til fortsat at få brevene på papir.

Men endnu mangler 2,2 millioner at tilmelde sig, og det betyder, at op imod 15.000 danskere dagligt skal tilmelde sig Digital Post hver dag frem til november.

Samtidig regner man med, at mellem 500.000 og 900.000 danskere er eller vil blive fritaget for eksempel på grund af handicap, eller fordi de ingen computer har.

Det skriver Computerworld.

Men i Digitaliseringsstyrelsen man situationen roligt.

LÆS ARTIKEL

Forklaringen er, at langt de fleste danskere er snublende nær en oprettelse, fordi de i forvejen anvender enten NemID eller eBoks eller begge dele.

»Det er egentlig ikke så slemt, fordi fire millioner har en eBoks-konto og 4,2 millioner har NemID. Så mange borgere er så at sige allerede nede i systemerne og vant til digitaliseringen«, siger kontorchef Lone Berglykke fra Digitaliseringsstyrelsen til Computerworld..

Hun fortæller, at alle, der ikke er fritaget, automatisk får oprettet en konto i Digital Post-konto fra den 1. november. Og derefter er det bare for den enkelte at klikke et par felter af enten i eBoks eller i NemID for at aktivere postkassen.

Vil man fritages for tilmelding til Digital Post, skal man underskrive en tro og love-erklæring. Det bliver ifølge Digitaliseringsstyrelsen ikke testet, om en borger reelt også bør fritages eller ej.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden