anmeldelse. Hvis man vil sende et tip til politiet, er det muligt at sende et billede med, og samtidig kan man stedfæste, hvor man befinder sig.
Foto: JENS DRESLING

anmeldelse. Hvis man vil sende et tip til politiet, er det muligt at sende et billede med, og samtidig kan man stedfæste, hvor man befinder sig.

Nettet

Politiet lancerer app til tip om kriminalitet

Efter forsøg i Nordjylland bliver anmelder-app nu landsdækkende.

Nettet

En ny app gør det muligt altid at have politiet lige ved hånden, så du via din mobiltelefon kan tippe politiet om alt fra spirituskørsel til narkohandel.

App'en, der ganske enkelt hedder Politi, gør det også muligt at følge med i de lokale nyheder fra politiet og til at kontrollere, om en cykel er kendt i politiets register, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

»Politiet skal bruge de samme kanaler som befolkningen. Det skal være nemt at komme i kontakt med os, så derfor er det naturligt, at vi også har vores egen app«, siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiet.

LÆS ARTIKEL

App'en har været testet i nogle måneder i Nordjyllands Politi, og erfaringerne er så gode, at den nu udbredes til resten af landet.

»Nordjyllands Politi har fået en række gode tip fra borgerne, og flere af dem har ført til konkrete sager. Det er eksempelvis spirituskørsel, narkohandel, hittegods og mistænkelige genstande, som folk orienterer os om. Så vi håber, at danskerne vil tage den nye app til sig«, siger Jørn Kjer.

Hvis man vil sende et tip til politiet, er det muligt at sende et billede med, og samtidig kan man stedfæste, hvor man befinder sig. Det vil også være muligt at vælge at være anonym.

Fra app'en vil det være muligt at søge på et konkret stelnummer for at se, om en cykel er kendt i politiets register.

»Vi har et ønske om at begrænse handlen med stjålne cykler, så vi også får nedbragt antallet af cykeltyverier. Men oplysningerne i cykelregistret vil altid være behæftet med en vis usikkerhed. Derfor vil det kun være et fingerpeg om den cykel, man står med, er stjålet eller ej«, siger Jørn Kjer.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce