Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

regelændring. Nu kan brugerne godt lægge ammebilleder på Facebook. Men er der ikke et barn med, bliver billedet fjernet.
Foto: PETER HOVE OLESEN

regelændring. Nu kan brugerne godt lægge ammebilleder på Facebook. Men er der ikke et barn med, bliver billedet fjernet.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook fjerner forbud mod - nogle - brystbilleder

Sociale medier forbyder fotos af bryster fx. Nu rykker Facebook sig lidt.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter flere protestkampagner på nettet mod de sociale mediers bornerte regler for billeder med hud, er den sociale mediegigant Facebook nu klar til at tillade billeder af ammende mødre.

Det fortæller The Huffington Post.

Det har især været protester fra bevægelsen FreeTheNipple, der har fået Facebook til at ændre regler. Bevægelsen går imod censur på internettet..

LÆS ARTIKEL

Grundlæggeren af en anden protestbevægelse, Attachment Feminism, Chrissy Chittenden, er glad for de nye regler, men hun mener, at de burde være indført for længst.

»Amming er en helt naturlig og smuk ting, og at se det løftet frem og blive normaliseret i fotos er meget stærkt«, siger hun til The Huffington Post.

»Det giver ingen mening, at noget som uden protester sker på cafeer, i indkøbscentre og skove skal være censureret i sociale medier. Så det er en storslået beslutning, Facebook har truffet«, siger hun.

Selv om de ammende mødre nu har fået lov at vise bryster på Facebook, bliver billeder af topløse kvinder stadig censureret på mange af de sociale medier, også Instagram.

Det fik i sidste måned skuespilleren Scout LaRue Willis, der er datter af Bruce Willis og Demi Moore, til at protestere mod Instagrams politik ved at slentre gennem Manhattan i bar overkrop og dele et foto af det på Twitter - et foto, som var blevet fjernet på Instagram.

Filminstruktøren Lina Esco, som har lavet hashtag'et #FreeTheNipple, undrer sig over Instagram.

»Det er utroligt, at Instagram billiger billedsprog, der sælger automatiske våben, som potentielt kunne myrde snesevis af mennesker, men de vil ikke tillade et ikke-seksuelt billede af en kvinde, der går i New York med bar overkrop, hvilket hun har enhver juridisk ret til«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden