Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

kønsforskel. Kommunerne har udviklet nyt system til digital post, men har glemt at tænke på, at de også bør skrive til fædrene, når de sender post ud vedrørende folks børn.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommuner diskriminerer fædre i e-boks

Fædre får ikke e-post, der vedrører deres børn. Den går kun til moren.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra 1. november sender kommunerne kun informationer om fælles børn til morens e-boks.

Det går ud over en del af landets fædre, når myndighederne fra 1. november kun må sende breve til e-boks.

Fædrene får dermed svært ved at følge tæt med i oplysninger om deres børn, når kommunen sender post, for de fleste børn er nemlig tilknyttet deres mødres cpr-numre, skriver Metroxpress.

»Hvis kommunens psykologer eksempelvis indkalder begge forældre til et møde om et barns adfærdsproblemer, vil kun en forælder få besked. Vi har desværre nok glemt det«, siger Ole Hansen, Kommunernes Landsforening, til avisen.

Fædre har i Ligebehandlingsnævnet på det seneste fået medhold i, at kommuner bryder ligestillingsloven, når de kun sender post til mødre.

Flere fædre har ligeledes fået at vide, at de ikke er 'parter i sagerne', når de har ringet til kommunen for at spørge til breve om deres børn.

Kønsdiskrimination af fædre begynder allerede på fødselsgangen, hvor kun mor har svangerskabet tilknyttet sit cpr-nummer, mener Svend Aage Madsen, formand for Selskab for Mænds Sundhed og forskningschef på Rigshospitalet til Metroxpress.

»Far har ingen placering i det officielle system, og den diskrimination fortsætter i kommunerne, som ofte kun henvender sig til mor«, siger han.

Ifølge Morten Kjær Egebjerg, leder af Mandecentret, er problemet et symptom på en generel forskelsbehandling i det offentlige – også i forældremyndighedssager. Ifølge ham taler den kvindelige jurist i Statsforvaltningen og moderen »samme sprog« og bedømmer faderen som »aggressiv«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden