Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Foto: Kuddle
Nettet

Far lancerer socialt medie til små børn

Børn under 13 år kan dele billeder via ny Instragram-inspireret app.

Nettet
Foto: Kuddle

Den norske iværksætter Ole Vidar Hestaas måtte skuffe sin syvårige søn, der brændende ønskede sig en Instagram-profil.

Aldersgrænsen for at få en Instagram-profil er nemlig 13 år, så Ole Vidar Hestaas søn ville derfor være nødt til at vente et par år. Men det var alt for lang tid, tænkte Ole Vidar Hestaas og gik straks i gang med at udvikle fotoapp'en 'Kuddle'.

Det meste kan teenagerne klare selv, men det kan blive nødvendigt at søge støtte hos forældrene. Det mener Astrid Kortbek på 16 år.

Hun har ligesom mange andre på hendes egen alder og yngre oplevet at blive kontaktet gennem de sociale medier af voksne, hun ikke kender.

Hun synes, det er ubehageligt, men de fleste problemer kan klares ved at blokere personen eller ved, at man gør sin profil privat.

Kilde: politiken.tv

»Mit ønske var at lade min søn kommunikere og dele billeder med sine venner på samme måde, som større børn og voksne gør med Instagram, og samtidig udvikle hans forståelse for brugen af sociale medier«, siger han:

»Men ud over at aldersgrænsen var et problem, så var jeg heller ikke tryg ved at lade ham udforske de sociale medier uden nogen form for opsyn«.

Derfor begyndte Ole Vidar Hestaas i samarbejde med Red Barnet at udvikle den første app til børn under 13 år, der kunne udfylde tomrummet på markedet.

Fotoapp'en Kuddle er gratis og kan hentes i AppStore og Google Play. Det er derfor både muligt for børnene at få app'en med sig rundt på mobiltelefon eller på iPad.

Kuddle vil undgå digital mobning

For at sikre børns færden på sociale medier og digital mobning, har Kuddle ikke gjort det muligt for brugerne at kommentere andres billeder. Selv om de kan 'like' et billede, kan de ikke se, hvem der synes godt om billedet.

Derudover har app'en funktioner, som aktivt lærer børnene om god og ansvarlig digital opførsel, og den har adskillige kontrolfunktioner for forældre.

En forældre skal for eksempel godkende Kuddle-kontoen, mens forældrene også kan modtage en e-mail, når deres barn uploader billeder eller får nye venner på mediet.

»Det er vigtigt, at børn bruger sociale medier, der specifikt er tilpasset deres vidensniveau og kritiske sans. Mange af de nuværende sociale netværk er designet til et voksent publikum, og de er ikke egnet til yngre børn, som trods deres alder både har et stort ønske og behov for at deltage i fællesskaber på sociale medier«, siger Ole Vidar Hestaas.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce