Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

e-post. Fra i morgen skal alle kunne modtage digital post fra det offentlige, med mindre de aktivt er blevet fritaget for det.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Over en million mangler at tilmelde sig digital post

Sidste frist i dag, hvis du vil tilmelde dig eller fritages inden skæringsdagen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra i morgen kan det blive dyrt at ignorere sin digitale postkasse, for nu får breve fra det offentlige retsvirkning, og det vil sige, at du har pligt til at åbne dem.

Alligevel mangler 1.145.614 eller 24,4 procent af borgerne over 15 år at tage stilling, viser helt friske tal fra Digitaliseringsstyrelsen i dag.

463.930 eller 9,9 procent er fritaget, enten fordi de ikke har en computer eller netforbindelse, der er egnet, eller fordi de af andre grunde ikke magter at modtage digital post.

LÆS ARTIKEL

Styrelsen regner ikke med, at de manglende tilmeldinger betyder, at en masse borgere kommer galt af sted, siger teamleder Louise Kampmann.

»Vi ved , at en stor gruppe borgere ganske enkelt har undladt at oprette sig, fordi de ved, at de bliver automatisk oprettet. Det oplyser mange, at de vil gøre, når vi undersøger befolkningens kendskab til digital post«, siger hun.

Sløve unge

Blandt andet de unge i 15-24 års alderen har været sløve til at tilmelde sig. Næsten halvdelen i aldersgruppen er ikke tilmeldt.

Hvad sker der, hvis man ikke har en digital postkasse i morgen?

»Så opretter vi en til dig. Og hvis vi kan se, at du har modtaget et brev i den, men ikke er logget ind, så sender vi er nyt fysisk brev«, siger Louise Palludan Kampmann.

LÆS ARTIKEL

Hvad sker der, hvis man overser det brev?

»Så vil man opleve forskellige konsekvenser af det. De mest alvorlige vil være, at man kan miste økonomiske ydelser fra det offentlige, eller få klippet pladerne på sin bil, fordi man ikke har fået den til syn«, svarer teamchefen.

Kommuner forventer rykind

Hos kommunerne har man forberedt sig meget på de omfattende postændringer, fortæller KL's digitaliseringskonsulent Anders Lillienfryd Holte.

»Er du gal, kommunerne har arbejdet hårdt de sidste to-tre år med det her. I den periode har vi uddannet 7000 digitale ambassadører blandt medarbejderne. De er blevet kompetenceudviklet til at kunne hjælpe borgerne - så det kan de nu«, siger han til ritzau.

GUIDE

Mange borgerservicecentre holder åben i morgen lørdag, så de kan hjælpe med at få borgere på systemet, eller eventuelt hjælpe de sidste, der vil fritages og i stedet modtage brevpost.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden