Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

BAGBUTIKSKAT. En ny trend har indfundet sig på Tumblr: Billeder af katte, der lever deres live i kiosker over hele verden. Som med mange ting på nettet, skal man nok ikke spørge hvorfor. (Foto: Tumblr)

BAGBUTIKSKAT. En ny trend har indfundet sig på Tumblr: Billeder af katte, der lever deres live i kiosker over hele verden. Som med mange ting på nettet, skal man nok ikke spørge hvorfor. (Foto: Tumblr)

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugen på nettet: Bodega-katte og idiotiske mænd

Politikens Morten Bay gennemgår de største tendenser på nettet i ugen, der gik.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens virale hit: Mænd er nogle idioter Hvis du er en mand og læser dette, er du formentlig i Politiken-segmentet.

Så antallet af gange, du har råbt en kompliment eller fløjtet efter en lækker pige på gaden kan formentlig – forhåbentlig – tælles på én hånd.

Men du er formentlig også klar over, at der findes masser af idioter blandt mænd, der stadig synes, det er helt okay at antaste en kvinde på gaden, fordi han finder hende attråværdig.

Endnu større idioter

Men der findes nogle mænd, der er endnu større idioter – og det er dem, der forsvarer ovenstående mænd.

I den forløbne uge blev dette meget tydeligt. Først, som en slags forlængelse af #yesallwomen-trenden på Twitter, gik Rob Bliss på gaden i New York i ti timer med sin kæreste, Shoshana Roberts.

Han filmede det, for Bliss lever af at lave virale videoer til daglig. Men denne gang var det for et godt formål.

Det lykkedes ham at dokumentere, hvordan Shoshana blev antastet, råbt efter og endda kritiseret for ikke at kunne tage en kompliment 108 gange i løbet af de ti timer. Alt sammen af mænd og med ord, der havde en seksuel natur.

Bliss er nok god til sit arbejde med at lave virale videoer til firmaer, men han har næppe fået så stor en succes før. På blot en uge har mere end 33 millioner mennesker set videoen på YouTube, og der er blevet skabt en del debat om videoen, blandt andet fordi mange af mændene i videoen kommer fra minoriteter, og den derfor anses for at være en anelse racistisk.

Bliss har dog indikeret at dette på ingen måde er tilfældet, og lige så mange hvide mænd antastede hans kæreste som folk fra minoriteter.

Et par dage senere ramte debatten så CNN. Her havde den kvindelige vært Fredericka Whitfield sat den kvindelige komiker Amanda Seales op mod forfatteren Steve Santagati, der skriver bøger om at være en mand.

Den video er også gået viral med mere end halvanden million views på kun tre dage. Og det skyldes, at Santagati i videoen mande-forklarer og til dels forsvarer, at mænd kaster ’komplimenter’ efter kvinder på den måde:

»Der er jo ikke noget, kvinder bedre kan lide, end at få at vide, hvor pæn, hun er.« Han opfordrer kvinder til at sige fra, når det sker og er helt ignorant overfor argumentet, at det ikke burde være nødvendigt for kvinder at sige fra. Eller også kan de lade være med at bo i New York, som han siger.

Da Amanda Seales indvender, at 27-årige Mary Spears for nylig blev skudt ned i Detroit for netop at have sagt fra overfor en mand på gaden, siger Santagati blot:

»Så køb en pistol!«

LINK :Se Shoshana Roberts og Rob Bliss' video her.

LINK:Se CNN-klippet her.

Ugens trend: Bodega-katte'

En bodega i New York er ikke det samme som en bodega i Danmark. Så ovenstående overskrift handler ikke om fordrukne sutter, der tager deres katte med, når de skal ned og aflevere bistandshjælpen til bartenderen på den lokale center-pub.

Det, de i New York kalder en bodega, er hvad vi i Danmark ville kalde en kiosk. Ikke af den kliniske kæde-slags som 7-11, men den mere snuskede art, hvor man kan finde mayonnaise på hylderne, der er et år over sidste salgsdato, og hvor pålægschokoladen smeltede om sommeren og kom tilbage til almindelig form om vinteren.

Og i New York er bodega-ejerens kat ofte på fri fod i kiosken.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når man parrer det med folks lyst til at bruge deres smartphone-kameraer og tilføje det til et Internet, der allerede er besat af kattebilleder, så får man Tumblr’en bodegacat.tumblr.com.

Her sender folk deres billeder ind af katte, der er blevet set sove oven på kasser med kattemad, gemme sig imellem dåser med mad og fungere som vagt udenfor kiosken.

Fænomenet er for længst kommet ud over New Yorks bygrænser og nu vrimler det ind med billeder fra hele verden. Et af de mere nuttede billeder er af en kat, der er faldet i søvn med hovedet på gulvet, mens resten af kroppen sidder inde i en kasse med ølflasker.

Kan katte have tømmermænd?

LINK:Se kiosk-kattene her.

Ugens fund: Bartender-hamstere

Tror du, du ved, hvad ’nuttet’ er? Du har ikke set noget, der der ’nuttet’, før du har set en hamster bag en bardisk.

Den japanske Twitter-bruger @Kawanabesatou har en hobby, hvor han laver bittesmå modeller af flasker, glas, plakater og andre ting, man finder i en bar – og sætter det hele ind i et lille bar-opsætning, hvori han så placerer en hamster som bartender.

Han tager billeder af det, og smider det op på Twitter til glæde for alle os andre. Og det er nuttet som bare fanden.

@Kawanabesatsou har strakt konceptet videre til sushi-barer med bittesmå nigiri, der serveres på baren. Han har også lavet en enkelt kiosk, hvor de sælger billetter til Tokyos metro.

LÆS OGSÅ

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Et enkelt billede er dog taget fra et japansk hjem med et lillebitte tv, en lillebitte gryde med mad i – og en hamster klar til at gå i gang med det hele.

Kotaku East, et website, der bringer os i vesten alt det bedste fra asiatisk popkultur, har været så venlige at samle en hel bunke af @Kawanabesatous billeder for os, men hvis du vil være sikker på at se hans næste værker, er det nok en god idé at følge ham på Twitter.

LINK:Her kan du se Bartender-hamsterne

LINK:Kawanabesasous Twitter-profil

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden