Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
troværdig. Det er næsten umuligt at opdage, om mailen er falsk eller ej.

troværdig. Det er næsten umuligt at opdage, om mailen er falsk eller ej.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny svindelmail fra 'SKAT' er usædvanligt troværdig

En tro kopi af Skats egne mail florerer i danske indbakker.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Denne artikel er publiceret i marts måned 2013.

I forbindelse med at Skat udsendte forskudopgørelsen 13. november 2014 fik artiklen pludseligt et nyt liv på de sociale medier og er på få dage blevet læst mere end 300.000 gange. Det skal hermed understreges, at denne artikel intet har at gøre med Skats mail udsendt 13. november.

LÆS ARTIKEL

(redaktionen)

En ny mail tilsyneladende fra skattevæsenet rykker nu svindelforsøgene mod danske skatteydere op i en ny klasse.

Væk er det dårlige danske sprog og de klumpede forsøg på at efterligne danske hjemmesider og mails.

Tro kopi

Dette nye svindelforsøg er simpelthen en kopi af den mail, Skat sendte ud til skatteyderne i begyndelsen af uge 10, da årsopgørelserne var klar.

Svindlerne bag forsøget har endda kunnet få afsenderadressen til at se ud, som om den kommer fra Skat (TastSelv@tastselvperson.skat.dk), så det er ret umuligt for de fleste at gennemskue, at det ikke er en officiel mail.

Mailens afsender er 'SKAT', og i emnefeltet står der 'Se din årsopgørelse for 2012 på TastSelv (jour.nr. c0r0c8d3)'.

Klikker man i Skats originale mail på de links, der skal føre brugeren ind til NemID-login på Skats hjemmeside, ender man her:

Men hvis man klikker på link som 'Se din årsopgørelse', 'Ret din årsopgørelse' eller 'skat.dk/årsopgørelse' i svindelmailen, ender man på en hjemmeside, der til forveksling ligner Skats.

LÆS ARTIKEL

Men her bliver man bare bedt om at indtaste sine kreditkort-oplysninger, hvilket Skat ifølge utallige udsagn aldrig ville bede brugerne om:

Lederen af varslingstjenesten DK-CERT og næstformand i Rådet for Digital Sikkerhed, Shehzad Ahmad, mener, at den seneste bølge af phishing-mails tager konceptet til et helt nyt niveau.

»Det er virkelig noget, de it-kriminelle har investeret i. Det ser sindssygt godt ud. Kvaliteten af grafikken, logoerne - det hele er præcis som i den originale mail fra Skat. Og det gør det virkelig svært for borgerne at skelne de originale fra de falske mails«, siger Shezad Ahmad til Ingeniørens netavis Version2.

Den eneste måde, man kan opdage om mailen er falsk eller ej, er ved at holde musen hen over de links, der er i mailen. Hvis den web-adresse, browseren viser, hedder noget andet end skat.dk - skal man ikke klikke.

Vi har bedt om en kommentar fra Skat til det professionelle svindelforsøg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden