Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

RUMCHAUVINISME. Det er ikke bare almindelige kvinder, der bliver antastet af klamme mænd på gaden. Det gør Star Wars-prinsesser også. Af klamme Star Wars-mænd. (Foto: Screendump/YouTube)

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugen på nettet: Når nettet går i Star Wars-modus

Politikens Morten Bay gennemgår de største tendenser på nettet i ugen, der gik.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens virale hit: Når prinsesser går på gaden

Af en eller anden grund gik der Star Wars i den i den forløbne uge. Én forklaring kunne være, at titlen på den kommende, syvende episode i Star Wars-sagaen fik et navn (se herunder), men det kan ikke være hele forklaringen. Flere af de Star Wars-begivenheder, der dukkede op, var forberedt før annonceringen.

Et eksempel er en video, der er et ægte viralt fænomen. I skrivende stund har den 1,2 mio. views på YouTube, hvilket den har opnået på kun en enkelt dag. (Det er dog intet imod Taylor Swifts nyeste musikvideo, der fik 18 millioner views på to dage i denne uge – men det kunne man jo forvente…)

Videoen er en opfølger til en video, vi skrev om i sidste uge, hvor en kvindes tur på gaderne i New York hen over timer blev dokumenteret. Den video blev lavet for at vise, hvordan kvinder bliver antastet, kommenteret eller råbt ad af mænd, blot fordi de går på gaden.

Opfølgeren er det samme – bare med et Star Wars-tema. Her går Princess Leia – som hun ser ud i Episode IV, rundt på gaden i New York. Her bliver hun også antastet – af karakterer fra Star Wars-filmene, der siger replikker fra Star Wars-filmene.

Flere af dem er charme-kommentarer fra Han Solo, Lando Calrissian og andre, hvilket måske siger noget om, at selv i Star Wars-universet kan mænd være nogle klæbrige typer. Er det en parodi eller en kommentar til popkulturens indbyggede mandschauvinisme? Eller begge dele? Døm selv. Linket er herunder.

LINK:Se Prinsesse Leia blive antastet på gaden her

Ugens Trend: Kan du finde et bedre navn til den nye Star Wars-film?

Den anden Star Wars-orienterede begivenhed i den forløbne uge var som nævnt navngivningen af den næste episode i Star Wars-sagaen. Det blev annonceret på Star Wars-universets officielle Twitter-konto, hvilket naturligvis fik Twitter til at gå amok.

Filminstruktøren JJ Abrams og hans hold har valgt at kalde den ’Star Wars Episode VII: The Force Awakens’. Ligesom da Episode 1 blev navngivet for 15 år siden, tog fans imod titlen med blandede følelser. Nogle elsker den, andre hader den.

Men de fleste kunne være med på at prøve at finde på en bedre titel. Så hashtagget #BetterStarWarsTitles begyndte at trende helt vildt på Twitter. Det kom der en hel del meget morsomme titler ud af, såsom ’Star Wars: On the plus side, Jar Jar should be dead by now’, ’Star Wars: We are building a third Death Star because we don’t have any other ideas’ og måske den allerbedste: ‘Episode VII: Sith Happens’.

Måske er dette mest morsomt for fans af serien, men hvis man blot følger lidt med i populærkulturen, skal der nok være noget at grine af på nedenstående links.

LINK:Tjek Hashtagget #BetterStarWarsTitles her

Ugens Fund: Træk et bogstav fra en filmtitel - og den bliver en sjov tegning

Dette er ikke udelukkende en Star Wars-orienteret netbegivenhed, men Star Wars er pænt repræsenteret. På Reddit har der i flere år huseret en sjov leg, hvor man fjerner et bogstav eller et tal fra en filmtitel, og så bliver den en del morsommere.

LÆS OGSÅ

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Eksempler kunne være hundehvalpe-filmen ’Pup Fiction’, dansefilmen ’Beauty and the Beat’ eller ’Oldfinger’, hvor James Bond-skurken ikke er helt så farlig. I den seneste uge dukkede der så en illustreret udgave af legen op.

Tegneren Austin Light var med i et velgørenheds-initiativ i oktober måned, hvor han skulle tegne en ny tegning hver dag hele måneden. I sidste uge røg de alle sammen op på websitet Imgur.com, hvor mere end en million mennesker nu har set dem.

Og det er forståeligt – for de er mildest fantastiske. En af de bedste er den Obo-spillende ’Obocop’, eller historien om fisk, der hele tiden har det for nederen: ’Finding Emo’. Dinosaurer spiller golf i ’Jurassic Par’.

Der, hvor Star Wars kommer ind i billedet er i præsentationen af historien om det rimelig ondsindede ægtepar ’Mr. and Mrs. Sith’, samt ’Star Wars Episode IV: A New Hoe’, hvori bondedrengen fra Tatooine, Luke Skywalker, får sig en ny hakke. Desværre har Austin Light ikke kastet sig over den langt mere kedelige George Clooney-film ’Ocean’s 1’.

LINK:Her kan du se Austin Lights tegninger

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden