Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

HIMMELSK. 'Skyen' er virkeligheden store datacentre rundt om i verden, der indeholder massevis af servere som disse, der står hos Google. Og der er stort set ubegrænset plads tilgængelig på dem.
Foto: AP/Connie Zhou

HIMMELSK. 'Skyen' er virkeligheden store datacentre rundt om i verden, der indeholder massevis af servere som disse, der står hos Google. Og der er stort set ubegrænset plads tilgængelig på dem.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan får du ubegrænset lagerplads i den uendeligt store sky

Store softwarefirmaer som Microsoft og McAfee tilbyder nu uendeligt meget lagerplads i skyen. Men et enkelt firma går den anden vej.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skyen er blevet uendelig.

Bag denne lidt besynderlige sætning gemmer der sig det faktum, at kapløbet om at give forbrugerne så meget fjern-lagerplads til deres digitale billeder, videoer, musik og dokumenter, er ved at nå sit slutstadie. For der er næppe noget, der er større end uendeligt.

Alt den plads, du kan bruge Den seneste udvikling indenfor tilbud om lagerplads i ’skyen’, også kaldet ’the cloud’, peger i retning af, at det ikke varer særligt længe, inden du ikke længere skal spekulere over, hvor meget plads du har på dit skylager.

Det har i de senere år været sådan, at du kan få gratis lagerplads, hvis du blot tilmelder dig en tjeneste som Dropbox, OneDrive, iCloud, Box eller Google Drive, typisk alt fra fra 5GB til 20GB. Men på det seneste er der gået så meget inflation i skylagrene, at vi nu er på vej mod en situation, hvor du for meget få penge – og i nogle tilfælde helt gratis – kan få uendelig meget plads i skyen.

Microsoft har f.eks. for nyligt annonceret, at folk, der abonnerer på deres Office 365-service (hvor man betaler et årligt beløb for at være Office-bruger i stedet for at købe en softwarepakke og så altid kan downloade den seneste version) nu kan få ubegrænset plads i skyen via Microsofts OneDrive-tjeneste. Helt gratis.

Masser af tilbud
Der findes masser af firmaer, der tilbyder uendelig lagerplads, men man skal som regel betale ekstra for det. Hvis du er interesseret i at få et uendeligt stort sky-lager, kan du google navne som Backblaze, Crashplan, Cabonite, Zoolz, Livedrive, SOS Personal Cloud, AltDrive og Mevvo. Disse tjenester koster fra fire dollar (ca. 25 kroner) om måneden og opefter.

Jo flere måneder, du køber forud, jo billigere bliver det som regel. Det kan ofte godt betale sig at kigge efter et abonnement, hvor du betaler et eller to år forud. Disse får som regel prisen pr. måned ret langt ned.

Microsoft er i øvrigt langt fra det eneste firma med et etableret navn, der tilbyder uendelig lagerplads. Også antivirus-firmaet McAfee, der nu er ejet af chipfabrikanten Intel, tilbyder uendelig lagerplads i skyen for cirka 30 kroner per måned. Dette tilbud gælder dog kun for en enkelt computer, og du skal betale et år forud.

Bitcasa går den anden vej

Efter Microsofts udmelding, går der nu rygter om at andre, store firmaer – primært Google og måske også Apple – vil følge trop. Men det dog ikke 100% sikkert, at dette sker. Der er nemlig også sket noget andet i skylager-verdenen, der peger på en udvikling i den modsatte retning.

Bitcasa, der var et af de første firmaer til at tilbyde uendelig lagerplads, har nu lukket ned for dette tilbud. Ifølge Bitcasa var der nemlig kun et meget lille antal brugere, der rent faktisk benyttede sig af tilbuddet, slet ikke nok til at det kunne være en god forretning for firmaet.

LÆS OGSÅ

Der var dog også et andet problem ved dette. Ifølge Bitcasa var den lille gruppe af brugere primært folk, der »forbrød sig mod firmaets brugerbetingelser«, som det hedder i udmelding fra firmaet. Det skal formentlig tolkes som at brugerne brugte pladsen til at udveksle store mængder af ulovligt eller piratkopieret materiale.

Det sidste kan gå hen og blive så stort et problem for skytjenesterne, at der alligevel vil blive sat grænser for den uendelige sky på et senere tidspunkt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden