Hver sjette overvejer at droppe Facebook

80 procent af voksne danskere har en profil. Hver 6. overvejer at slette den.

Nettet

Facebook er ubestridt danskernes foretrukne sociale medie. Og det er efterhånden mere end fire ud af fem voksne danskere, der har en profil på Facebook. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov, foretaget for Metroxpress.

Men tallene viser samtidig, at det langtfra er alle, der er glade for at have en profil i den opadvendte tommelfingers paradis.

Således overvejer hver sjette Facebook-bruger i undersøgelsen at slette sin profil.

»Det kan være resultatet af flere års negative historier om, hvordan Facebook håndterer private oplysninger, og de afsløringer, der har været af staters og kriminelles misbrug af følsomme oplysninger«, mener Jacob Mouritzen, der leder social medie-afdelingen hos bureauet Mindshare.

Han mener samtidig, at brugerne i højere grad er blevet bevidste om, at Facebook tjener penge på at vide så meget om dem som muligt.

»Facebook er og bliver en pengemaskine, og brugerne er i sidste ende produktet. Men når det er sagt, så er der også mange, der ikke forstår, hvad Facebook egentlig kan og ikke kan. Der findes mange rygter og misforståelser derude«, siger Jacob Mouritzen til Metroxpress.

Han tror dog ikke, at brugerne vil gøre alvor af deres overvejelser om at forlade Danmarks største sociale medie.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce