Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

UDSTOPPET. Ville du købe dette havfrue-gedekid med vinger på Etsy.com? På nettet er amatør-taxidermi med et kunstnerisk formål blevet en ny trend.
Foto: Sarina Brewer

UDSTOPPET. Ville du købe dette havfrue-gedekid med vinger på Etsy.com? På nettet er amatør-taxidermi med et kunstnerisk formål blevet en ny trend.

Nettet

Ugen på nettet: Udstoppede dyr som du aldrig har set dem før

Ugen bød også på en blanding af bandnavne og science fiction på twitter, samt et episk rap-battle mellem Spielberg og Hitchcock.

Nettet

Ugens virale hit: Spielberg battler med Hitchcock

Det er ved at være jul, og i Hollywood betyder det tre ting: Store premierer, dårlige julekomedier og ikke mindst tiggen om stemmer.

Overalt i filmbyen kan man lige nu se skilte med ordene »For your consideration« - »Overvej venligst«. Skiltene er forsigtige opfordringer til de folk, der kan stemme til de store, kommende prisuddelinger såsom Golden Globes og Oscar.

Måske på grund af alle tre ovenstående jule-filmfænomener er det meget passende, at den seneste 'Epic Rap Battles of History-video' er mellem to af de største instruktør-legender, Steven Spielberg og Alfred Hitchcock.

Hvis du ikke kender 'Epic Rap Battles of History', så er det en YouTube-kanal med musikvideoer, hvor døde, historiske personligheder rap-battler med nulevende personer eller figurer fra popkulturen. Kanalen er enormt populær med 11 millioner abonnenter, og deres videoer kommer hurtigt op på over 20 millioner views.

Det er ikke så underligt, for der er tale om umådeligt morsomme tracks og musikvideoer, hvor man kan se og høre Darth Vader battle med Hitler, Steve Jobs mod Bill Gates eller Moses mod Julemanden.

Men i den seneste video er det altså Spielberg mod Hitchcock, og videoen er på to dage allerede blevet set af Mere end 5 millioner mennesker.

Tjek videoen ud - Hitchcock og Spielberg får nemlig besøg af et par andre filminstruktører, der gør det hele lidt sjovere.

LINK:Se Spielberg og Hitchcock rap-battle mod hinanden

Ugens trend: Vild dyrekonservering

Hipstere gør de mærkeligste ting. Især, når de kan få respekt for det på nettet.

Hipster-trends er som regel noget med at finde et fænomen, der er super-utrendy og så gøre det hipster-trendy ved at gøre noget nyt ved det.

Den seneste af den slags hipster-trends dykker dybt ned i noget, der engang var et symbol på menneskets påståede herredømme over dyrene, men i dag bliver anset for at være kikset, hvis det da ikke indgår i en eller anden videnskabelig sammenhæng.

Der er tale om dyrekonservering, også kendt som taxidermi, også kendt som dyreudstopning.

Udstoppede dyr er ved at blive en del af maker-bølgen, og mange kreativt tænkende – og rimelig hipster-agtige – amatørkonservatorer sælger nu deres kreationer på netsider for kreative mennesker som f.eks. Etsy.com

Men tro nu ikke, at der bare er tale om at hænge et udstoppet hjortehoved op på væggen i et udslag af hipster-ironi. Nej, der eksperimenteres faktisk med udstopningerne. Ofte er det allerede udstoppede dyr, der males eller sammensættes på nye måder til en slags kunst eller kunsthåndværk.

Konservator Abdi Hedayat fortæller om kaskelothvalerne fra Henne Strand, hvor det ene skelet snart skal udstilles på Zoologisk Museum. Kilde: Politiken TV / Jens Dresling

Der er for eksempel den udstoppede mus, der er malet til at ligne Pikachu fra Pokémon-spillene.

Eller hvad med rotten, der har fået et gevir på hovedet bestående af krabbekløer? Eller gedekiddet, der har fået vinger på og en fiskehale? Eller et egernhoved-trofæ til at hænge på væggen, hvor egernet har en kæmpe hanekam-frisure (selvom der i princippet ikke var noget i vejen for at putte en egentlig hanekam på egernet, trenden taget i betragtning….)

Begrebet kaldes ’Rogue Taxidermy’ – vild dyrekonservering. Det vrimler lige nu frem med billeder af folks kreationer på Instagram, Pinterest og førnævnte Etsy.com. Du kan se nogle af billederne herunder.

LINK :Rogue Taxidermy på Instagram

LINK:Rogue Taxidermy på Pinterest

LINK:Rogue Taxidermy på Etsy.com

Ugens fund: Sci-fi-bands

Det amerikanske TV-show @Midnight, der kører på Comedy Central, beder hver aften seerne om at komme op med sjove ordspil baseret på et eller andet koncept.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Idéen er, at showet introducerer et Twitter-hashtag, som seerne så skal bruge, når de tweeter et bud på ordlegen. Normalt er rigtig mange mennesker med på spøgen. Men i tirsdags ramte @Midnight tilsyneladende lidt af en guldmine.

Ordlegen gik i tirsdags ud på at lave bandnavne om til noget, der har at gøre med Science Fiction-film under hashtagget #scifibands. Det fik ikke bare folk til at komme med tusindvis af geniale bud, men nu er folk også blevet kreative rent visuelt.

Twitter flyder i skrivende stund over med pladecovers baseret på disse sjove scifi-bandnavne, en kreativ bølge, der normalt ikke følger en af @Midnights ordlege.

Her kan man f.eks. Se Chewbacca fra Star Award i front for bandet Chewie Lewis and The News, Spice Girls er naturligvis blevet til Space Girls, og vampyrjægere møder indie-rockere i bandet Buffy The Vampire Slayer Weekend.

En personlig favorit hos denne skribent er Dexy's Midnight Blade Runners-filmplakaten. Der er også masser af sjove bandnavne uden visuelt akkompagnement, såsom Dune-ran Dune-Ran, 2001 Direction: A Space Odyssey og Planet of The Gorillaz.

LINK: Se #Scifibands her

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce