Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

papirløst. Bente Kjøller har ingen tunge mapper med papirer, og det meste post håndteres på hendes iPad. Nu venter hun på, at myndighederne også gør selvbetjening og hjemmesider iPad-klar.
Foto: Finn Frandsen

papirløst. Bente Kjøller har ingen tunge mapper med papirer, og det meste post håndteres på hendes iPad. Nu venter hun på, at myndighederne også gør selvbetjening og hjemmesider iPad-klar.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Digital post afliver rudekuverterne: Nu får Bente kun hyggelige breve

Bente Kjøller har været på e-Boks siden 2001 og er vild med at slippe for papirer, der skal sættes i ringbind.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Postkassen ligger så langt fra huset, at den daglige Politiken leveres til dørsprækken. Efterhånden tjekker Bente Kjøller kun kassen for at finde lokalaviser og indimellem et personligt brev eller kort. Gennem mere end ti år er det tyndet ud i rudekuverterne, og med det offentliges overgang til digital post er de nærmest helt forsvundet fra den 70-årige pensionists brevpost.

»Det er så dejligt med digital post. Jeg slipper for at sætte papir i mapper og rydde op, så jeg har altid mine ’papirer’, og jeg kan altid finde dem«, siger Bente Kjøller.

LÆS ARTIKEL

I stedet har hun ’mapper’ i sin e-Boks, hvor dokumenterne samles efter emner. Her er ingen risiko for støvede dokumenter, som ligger og roder på hylder eller borde.

Allerede som afdelingschef i Frederiksberg Kommune begyndte hun at bruge e-Boks.

»Jeg er på ingen måde superbruger, men jeg er heller ikke bange for it. Da e-Boks kom frem, syntes jeg, det lød meget sjovt, og så prøvede jeg det«, siger Bente Kjøller, som i sin tid også blev nysgerrig efter ny teknologi via sin plads i kommunens tværgående it-udvalg.

»Jeg synes også, at det er en kæmpe fordel, at jeg får en besked på mail og sms, når der kommer et elektronisk brev. Jeg er aldrig bange for at overse noget på den måde«, siger Bente Kjøller.

Passet bliver aldrig væk

Bente Kjøller har overført flest mulige personlige papirer, så hun har dem digitalt. Det gælder blandt andet hendes pas, kørekort og forsikringspolicer, som hun har skannet ind og kan få fat i, uanset hvor hun er i verden.

»Det er en god sikkerhed, at man altid kan finde sin police, hvis der sker et eller andet, når man er ude og rejse«, siger Bente Kjøller, som heldigvis aldrig har haft brug for at finde policerne frem.

Efter at det offentlige efterhånden er blevet mere og mere digitalt, slipper hun for papirer omkring vandaflæsning eller forbrugsafgifter. Hver gang det har været muligt at bede om at ændre posten fra papir til elektronisk, har hun gjort det. På den måde er den digitale post blevet det normale og mest velfungerende for hende.

»Det er ligesom betalingstjenester, som man sætter til at betale sine faste regninger. Jo mere der bare kører helt automatisk, jo bedre. På den måde er det ikke noget, som jeg tænker så meget over«, siger Bente Kjøller.

Hun ærgrer sig over, at mange af de offentlige systemer endnu ikke passer til iPad, for den er nemmest at bruge i det daglige. Skal man for eksempel ind og sende noget til Sygesikring Danmark, skal man ind over sin computer.

»Det er upraktisk, når man ikke kan videresende og besvare beskeder med sin iPad. Men jeg regner med, at det kun er et spørgsmål om tid, før man kan det«, lyder det fortrøstningsfuldt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden