Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Digitalt. Microsofts flagskib, IE, er presset af konkurrenter som Google Chrome og Firefox.

Digitalt. Microsofts flagskib, IE, er presset af konkurrenter som Google Chrome og Firefox.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsoft tager livet af Internet Explorer

Microsofts webbrowser var engang verdens mest brugte. Nu er ’Project Spartan’ på vej.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Internet Explorer (IE) har godt 20 år på bagen. I de fleste af årene har Microsofts browser været helt uhyggeligt populær blandt alverdens internetbrugere.

På et tidspunkt sad Internet Explorer faktisk så tungt på markedet, at 95 procent af alle, der var på nettet, var det gennem IE.

Men ikke længere. Efter adskillige år i vælten er det snart slut med Microsofts browser. På en konference mandag i Atlanta løftede Chris Capossela, marketingchef i Microsoft, sløret for, at tech-firmaet barsler med en ny browser i forbindelse med lanceringen af det nye styresystem Windows 10.

Den nye browser har kodenavnet ’Project Spartan’, og den vil efter alt at dømme fremstå i et enklere design og med en væsentligt forbedret indlæsningshastighed, end den bedagede Internet Explorer.

Det skriver det amerikanske medie The Verge.

Presset af Google Chrome og Firefox

Allerede sidste år var der problemer med Microsofts webbrowser, da der blev opdaget et alvorligt sikkerhedshul i samtlige versioner af Internet Explorer.

Hullet kunne hackere udnytte til at få fuld kontrol over en brugers computer. I og med at disse computere dengang stod for mere end halvdelen af al internettrafik i verden, anbefalede USA's ministerium for intern sikkerhed, at brugerne straks skiftede til en anden browser, hvis de brugte IE i versionerne fra 6 til 11

Efter kort tid udsendte Microsoft dog en opdatering udenom den sædvanlige sikkerhedsopdatering og lukkede dermed sikkerhedsbristen i Internet Explorer.

Ikke desto mindre er browseren ikke længere den mest populære på planeten. Google Chrome og Mozilla Firefox har de senere år kapret en stor del af kunderne i butikken. Ifølge hjemmesiden NetMarketShare har Internet Explorer en markedsandel på desktop på godt 57 procent. Google Chrome har 24 procent, Firefox har 15 procent og Safari har 4 procent.

Det forventes, at Windows 10 bliver offentliggjort til sommer. Men det er endnu uklart, hvornår den nye browser - der altså endnu blot hedder ’Project Spartan’ – bliver sat i søen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden