Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

adgang. Post Danmark vil gerne vide, hvad du ønsker dig. Til gengæld får du en gratis og praktisk app, som dog her i starten er præget af begyndervanskeligheder.

adgang. Post Danmark vil gerne vide, hvad du ønsker dig. Til gengæld får du en gratis og praktisk app, som dog her i starten er præget af begyndervanskeligheder.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny app: Post Danmark vil vide, hvad du ønsker dig

Etaten laver app, hvor man gemmer sine ønskesedler og deler dem inden fødselsdagen.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hidtil har postvæsenet ikke vidst så meget om danskernes ønsker og drømme, men det vil Post Danmark nu råde bod på med en ny app, Ønskeskyen, hvor kunderne kan oprette og samle deres ønskesedler og dele dem med familie og venner.

Det fortæller Post Danmarks kommunikationschef Morten O. Nielsen i forbindelse med lanceringen.

»Vi kender alle sammen den situation, hvor venner og familie beder om en ønskeseddel i forbindelse med en fødselsdag eller juleaften, men man har glemt, hvad det egentlig er, man går og ønsker sig, eller også ender man med at få flere af samme gave. Det slipper man for, når man bruger Ønskeskyen«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Som bruger kan man via appen registrere sine ønsker på nettet med pc, smartphone eller tablet, og man kan også registrere sine ønsker ved at tage et foto ude i en butik, hvor man falder over noget interessant.

Og siden kan man dele sine ønsker med dem, der er inviteret med til brylluppet, julen eller noget andet. Modtagerne af ønskesedlen kan så se alle ønskerne, men hvis de selv har appen installeret, kan de også koordinere indkøbene indbyrdes, så ikke alle gæsterne kommer med den samme gave.

Post Danmark vil på den måde få adgang til en del af sine kunders smag og drømme om produkter og rejser for eksempel, og det kan Post Danmark tjene penge på ude i fremtiden. Appen vil blandt andet have adgang til smartphonebrugerens identitet, det vil sige navn, køn, email og postnummer.

Men Morten O. Nielsen forsikrer, at Post Danmark ikke vil anvende den nye app til at lade sine forretningspartnere målrette reklamer til de kunder, der opretter ønskelister på appen.

»Vi er aktører på pakkeudbringning, og vi vil gerne understøtte ehandelen, fordi det er der, vi tjener penge på udbringning. Men vi har ingen intentioner om hverken at registrere, udnytte eller videresende data fra vores brugere til vores forretningspartnere«, siger Morten O. Nielsen.

»Men udfra Ønskeskyen vil vi kunne fortælle vores forretningspartnere, hvad henholdsvis mænd og kvinder ønsker sig, og hvad for eksempel jyder ønsker sig«, siger han.

Men selv om i ikke registrerer folks personlige data, vil i da kunne medvirke til at målrette reklamer alene ud fra for eksempel computerens ip-adresse?

»Det vil vi ikke gøre, og jeg kan heller ikke forestille sig, at vi vil ændre den politik«, siger Morten O. Nielsen, der uddyber funktionerne i appen, der kan bruges på både Android og på IOS til Apples styresystem foruden i flere browsere på pc'en:

Han fortæller, at Post Danmark har lavet appen for at understøtte den stigende e-handel og generere flere pakker.

»På sigt kan der også skabes flere spændende forretningsmuligheder for Post Danmarks samarbejdspartnere på Ønskeskyen«. siger Morten O. Nielsen.

Idéen bag Ønskeskyen er ifølge Post Danmark inspireret af traditionen med ønskesedler ved bryllupper i USA, hvor brudeparret har en ønskeliste liggende hos en fysisk butik.

(Artiklen er opdateret 12.56 med oplysninger om, hvilke persondata, appen har adgang til.)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden