Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SUPAFLY. Denne ufrivillige breakdance-flue blev et hit på nettet i denne uge sammen løven Cecil og Amazons sexlegetøj
Foto: YouTube

SUPAFLY. Denne ufrivillige breakdance-flue blev et hit på nettet i denne uge sammen løven Cecil og Amazons sexlegetøj

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugen på nettet: Se superfluen danse breakdance

Det var derudover umuligt at komme uden om løvedrab og Amazons sexlegetøj i denne uge.

Nettet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amazons sexlegetøj er hemmeligheden til succesen

I denne uge ramte Amazon en lille milepæl i firmaets historie, der samtidig er en milepæl i verdenshistorien, når det gælder handel som sådan. I mange år har den amerikanske Walton-familie og deres varehuskæde Wal-mart været verdens største handlende – ligegyldigt, hvad der handles med. Det er de såmænd stadigvæk, når det gælder omsætningen.

Men ikke længere, når det gælder markedsværdien. De aktiehandlende tror nu meget mere på Amazon, og det har fået e-handelsgiganten til at løbe fra Wal-mart på børsen. Det var en nyhed, der fik mange netmedier op på dupperne i den forløbne uge.

Det, der gør Amazons overhaling af Wal-mart til en ’Ugen på nettet’-historie er dog noget andet. Som nævnt fik historien medierne op på dupperne. Dog næppe mere end den lokale nyhedsstation KTVN i Reno, Las Vegas’ lillesøster i staten Nevada.

Da de rapporterede nyheden på deres morgennyheds-show, mente værten John Potter, at han lige ville dele sin teori om Amazon med seerne. »Du ved godt, hvorfor, Amazon har overhalet Wal-mart, ikke?«, sagde han til sin medværtinde, Andi Guevara, tydeligvis udenfor manuskriptet.

»Det er fordi, Amazon kan sælge sexlegetøj, og Wal-mart hverken kan eller vil«, sagde Potter, mens Andi Guevara stirrede ind kameraet med et ansigtsudtryk, der er adskillige potter guld værd.

Da hun havde sundet sig lidt, udbrød hun, med henvisning til seerne: »De sidder derude og prøver at spise morgenmad!«, hvilket Potter kun havde et skuldertræk til overs for. Heldigvis var der nogle kvikke hoveder, der fangede øjeblikket og lagde det op på YouTube, så 1,3 millioner mennesker kunne kigge på videoen og ikke bare indbyggerne i Reno.

Siden forholdt Potter sig hovedrystende overfor balladen på sin Facebook-side, hvor han udtrykte sin undren over, at folk kunne lade sig chokere af det, men ikke af den »parade af skyderier, knivstikkerier og hustruvold«, der ellers var blevet præsenteret. Og det kan han jo have ret i.

LINK:John Potters teori om Amazons succes kan ses her.


Stakkels Cecil hævnet af netbrugere

Vi kommer vel næppe uden om, at løven Cecil har fyldt en hel del på de sociale medier i den sidste uge. På såvel danske som amerikanske Facebook-, Twitter og Instagram-konti var folk oprørte over, at tandlægen Walter Palmer fra staten Minnesota havde nedlagt Cecil, der var løvekonge i den store Hwange-nationalpark i Zimbabwe, blev studeret af Oxford-universitetet og derfor lidt mere kendt end andre løver.

Selv i Zimbabwe er det ulovligt at jagte løver i nationalparker, men Palmer havde alligevel fået skaffet sig adgang, og skød – formentlig uden at vide det – ulovligt en af de mest kendte løver i verden. Det er langt fra første gang, at folk, der har nedlagt vildt i Afrika og derefter vist det frem på sociale medier er blevet hængt ud på samme. Men reaktionen på Cecils død var alligevel noget særligt.

Det er formentlig første gange, at FN enstemmigt har vedtaget en resolution på baggrund af en reaktion på sociale medier. Resolutionen gør det ulovligt at fragte ulovligt nedlagt vildt på tværs af grænser, selvom resolutionen ikke er bindende.

Det er formentlig også første gang, de amerikanske myndigheder er gået ind i sådan en sag. Det amerikanske svar på Naturstyrelsen har meldt ud, at de leder efter Walter Palmer, da de mener, han muligvis også har brudt amerikansk lovgivning.

Da kan bare ikke finde ham. Det er nemlig formentlig også første gang, en jæger har måttet gå under jorden på grund af en reaktion på sociale medier. I skrivende stund Walter Palmer forsvundet fra jordens overflade.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men hvad så med Palmers tandlægepraksis? Hvem passer den? Lad os bare sige, at Palmer har været nødt til at lukke den på grund af skandalen. På Yelp er han nu blevet lagt for had i så stor stil, at han næppe får nogle kunder i sit eget navn nogensinde mere.

Og mindst én kilde, Politiken har talt med bekræfter, at Yelp nu ikke modtager flere anmeldelser af mandens praksis og i stedet sender automatiske emails ud, hvor de forklarer, at den megen medieomtale har tvunget dem til at lukke for flere negativiteter. Så hvor mange tusinder, der rent faktisk har lagt anmeldelser ind, er ikke til at vide.

LINK:Her kan du se nogle af de bedste sociale medie-reaktioner på Cecils død.

LINK:Walter Palmers tandlæge-praksis anmeldt på nettet

Supafly-flue giver den gas på gulvet

Okay, så løven Cecil blev slået ihjel af årsager, der formentlig har mere at gøre med penisstørrelse, midtvejskrise og indkomstulighed end noget andet. Men i denne uge var der dog et andet dyr, der blev kendt for noget andet, selvom der i princippet er tale om dyremishandling.

Hvad gør man, hvis man finder en flue på et glat gulv, der er landet på ryggen, og grundet gulvets glathed ikke kan bruge vingerne til at vende sig og flyve væk? Hjælper man den? Fluer er jo irriterende?

LÆS OGSÅ

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det gør man i hvert fald ikke, hvis fluens ubehjælpsomhed betyder at den snurrer rundt som en konkurrence-breakdancer på et diskotek i 1984. Så skynder man sig i stedet for at lave en improviseret danserutine, inkorporere fluen i den, filme det, og lægge det op på nettet.

Og på den måde har en stakkels flue i knibe givet ny mening til udtrykket ’Supafly’.

LINK:’Superflue’ laver backspins.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden